Mijn liefde voor (Franse) vintage
La Vie Parisienne

Mijn liefde voor (Franse) vintage

Allereerst, wat is vintage precies? Vintage kleding is kleding uit het verleden die nu erg in de mode is  en een tweede leven krijgt. Vintage kleding is kleding die vervaardigd is tussen 1920 en eind jaren 70. In 1971 lanceerde Yves Saint Laurent de eerst de vintage-stijl. Het heette de ‘rommelmarktmode’. Het was erg populair en het aantal vintage winkels explodeerden!

Tegenwoordig is vintage populair omdat beroemdheden vintage jurken van beroemde ontwerpers dragen. Vooral ongedragen of nieuwe items zijn erg populair, maar daardoor erg zeldzaam. Het is een manier om de geschiedenis te bewaren en ook een manier van duurzaam leven.
Vintage wordt vaak gezien als verzamelobject en kan erg waardevol zijn. Dat is een reden waarom het zo leuk is om op vintage jacht te gaan. Een speciale ontdekking draagt ​​bij aan het plezier van het zoekproces.

Vintage1 768x1024 - Mijn liefde voor (Franse) vintage

 Hoe herken je vintage?

• De etiketten met was instructie worden pas sinds de jaren 60 gebruikt.
• Plastic ritssluitingen bestaan ook pas sinds de jaren 60.
• Broeken en jurken uit de jaren 40 en 50 hebben een rits aan de zijkant in plaats van de voorkant of achterkant
• In de jaren 30 en 40 gebruikten ze veel nylon

Wat is er zo leuk aan vintage?

Als je vintage draagt, draag je iets unieks. Je hebt daardoor niet dezelfde kleding als andere mensen. Je kunt je eigen stijl creëren. De vintage stijl is meestal tijdloos, dus het is gemakkelijk om te combineren met de mode van vandaag en items uit je kledingkast. Het is interessant om kleding te dragen die een geschiedenis heeft of een verhaal vertelt.

Vintage3 768x1024 - Mijn liefde voor (Franse) vintage

In Frankrijk zijn er veel vintage winkels en marche au puces (rommelmarkten) om op schattenjacht te gaan. Vintage ademt ook een nostalgische sfeer uit. Het vintage-item vertelt het verhaal van het leven van mensen op dat specifieke moment. Soms kan het herinneringen laten herleven uit het verleden. Het is de bepaalde geur die een verhaal over het item kan oproepen.
Wat is het verhaal achter het artikel? Wat voor soort persoon droeg het? Hoe was zijn of haar leven?

Franse vintage

La douce France is een zeer groot land en heeft daarom een ​​zeer rijke geschiedenis. Dit is terug te zien in de vintage items.
Het komt vaak voor dat als er iemand overlijdt, dat het complete huis met complete inboedel door een opkoper wordt opgekocht en op vintage markten of winkels terecht komt.

Vintage4 768x1024 - Mijn liefde voor (Franse) vintage

Fransen houden ervan om items te hergebruiken en te repareren in plaats van ze weg te gooien. Dat is de reden dat Frankrijk een zeer populair land is voor vintage-, rommelmarkt- en antiekliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
Naast de vintage kleding zijn ook huishoudtextiel, kantwerk, bloemenschilderijen, bakelietradio’s en kledingkasten erg gewild bij de vele rommelmarkten die Frankrijk rijk is.

Vintage adressen

Er zijn veel vintage winkels of rommelmarkten in Frankrijk. Een van de bekendste is de Braderie van Lille, die dit jaar in het weekend van 1 en 2  september plaats vindt.

Dit zijn mijn twee favorieten aan de Côte d’Azur:

“Caprice Vintage Shop” in het oude centrum van Nice, 12 rue Droite
• De vlooienmarkt op zaterdagochtend aan de overkant van de haven in Cannes.
In Nederland vindt twee maal per jaar de verzamelbeurs plaats in Utrecht. Ook kun je vele rommelmarkten (“Meuk is leuk”) bezoeken.

Houd jij van vintage?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: