Zicht op Eiffeltoren vanaf Avenue de Camoens
Parijs

Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

De laatste dag in Parijs en we besluiten het heel relaxed aan te doen. Dat deden we de afgelopen drie dagen ook wel, maar we hebben wel toch wel heel wat kilometers gemaakt. Wat we deze dag deden, lees je in mijn dagboek van vier dagen in Parijs. Lees je mee?

Ochtend in Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4Ik luierde lekker in bed met het raam open, want de temperatuur was best hoog voor de tijd van het jaar.  Na het ontbijt pakten we onze spulletjes in en zetten deze in de bagageruimte van het hotel. We besloten om de wijk te gaan verkennen en ik had gisteren een aankondiging gezien van een brocante markt. We wandelden door de straten en ik was een beetje verbaasd. We kwamen al jaren hier en we hadden nog nooit de wijk echt verkend. Leuke straatjes met winkels en cafe’s. Hoe hadden we dit kunnen missen?:)

De brocante markt viel een beetje tegen en we kregen trek in koffie. Zaterdagochtend in Parijs op het terras…

Winkels 15e arrondissement Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Cafe Parisien - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Fleuriste - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Wandelen door het 15e arrondissement Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Cafe Beaugrenelle koffie drinken - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Cafe Beaugrenelle - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Na de koffie zetten we onze wandelroute voort en zagen soms hele andere architectuur dan we gewend zijn van Parijs. Het 15e arrondissement is het grootste Parijse arrondissement en heel rustig. Er zijn veel woonwijken en kantoren en ook hotels, maar toch weinig toeristen, dus je treft vooral de locals, wat ik altijd zo leuk vindt.

Metro Parisien - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Architectuur 15e arrondissement Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Wat zo leuk was aan ‘zomaar’ rondlopen en verkennen, was dat we een hele gezellige lange winkelstraat ontdekten, de Rue du Commerce. Ik zal hier een apart artikel aan wijden. Maar ik was helemaal in mijn nopjes, want we liepen tussen winkelende Parijzenaars en het voelde ook heel authentiek. Hier kocht ik mijn nieuwe jas.

Krantenkiosk Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Winkelstraat Parijs rue du Commerce - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Rue du Commerce architectuur - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Rue du Commerce - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Onze magen begonnen te knorren en we besloten bij dezelfde brasserie waar we woensdag waren geweest, warm te lunchen. Toen we binnenkwamen, werden we herkend door het personeel. Vond ik leuk 🙂

La Motte Picquet - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Terras Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Na de lunch maakten we nog een wandeling naar de Eiffeltoren en genoten nog van de herfstkleuren en een waterig zonnetje.

Herfst in Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

Eiffeltoren - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 4

En toen was het helaas tijd om terug naar het hotel te gaan, onze trolleys te pakken en de metro te nemen naar de parkeergarage waar de auto stond en terug te rijden naar Nederland.

Parijs, je was weer geweldig en ik mis je, maar gelukkig zie ik je heel snel weer!

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: