Zicht op Eiffeltoren vanaf Avenue de Camoens
Parijs

Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Vrijdag 1 november

Het regende….ik hoorde de druppels op het dak van de garage in het hofje neervallen. Ik lag in mijn warme Parijse bed te denken aan de afgelopen twee dagen en wat we nu konden gaan doen. Misschien zou de regen wel ophouden. Ik moest nog douchen en ontbijten, tijd zat!

Galeries Lafayette Haussmann - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Nee, de regen wilde niet echt stoppen, maar gelukkig was het maar wat miezerregen. We besloten om naar Galeries Lafayette te gaan. Ik vind dit een van de mooiste warenhuizen van Parijs. De koepel, de versieringen en zoveel keus! Er was nu ook een nieuwe attractie, de “glasswalk”, waar je 16m boven de grond stond. Niet voor mensen met hoogtevrees, maar ik vond het prachtig!

Koepel Galeries Lafayette Haussmann - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Chanel Galeries Lafayette Haussmann - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Isabel Marant Galeries Lafayette Haussmann - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Uitzicht vanaf glasswalk Galeries Lafayette Haussmann - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Glasswalk Galeries Lafayette Haussmann - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

lOpera Paris - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Na anderhalf uur stonden we weer buiten, bij de l’Opera. Ik vind dit een mooi stuk Parijs. Het miezerde een beetje maar het deerde ons niet. We wandelden door rue Cambon, waar Chanel gevestigd is. Mijn blik viel op een prachtig paars ensemble in de etalage.

31 Rue Cambon Paris - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Chanel rue Cambon Paris - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Een aantal jaren geleden lunchte we bij brasserie Flottes in de rue Cambon. Deze brasserie heeft nu ‘le petit Flottes’ geopend, een restaurant waar je voor snellere maar wel verse maaltijd terecht kan. Wij hadden geen haast, maar het leek me leuk om eens te proberen. We kozen voor een baguette en deze was heerlijk.

Le petit Flottes Paris - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

le Petit Flottes Paris interieur - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Na de lunch wandelden we verder, beschut onder de galerijen van rue de Rivoli. We kwamen langs boekenwinkel Galignani dat Franse, Engelse en kunstboeken verkoopt sinds 1801.

Galignani boekenwinkel rue de Rivoli - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Hotel rue de Rivoli - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Hotel Brighton, het hotel uit Midnight in Paris!

De volgende stop was het Palais Royal met de Colonnes de Buren, de zwart-witte pilaren, die eigenlijk Les Deux Plateux heten. We liepen door naar de tuinen van het Palais Royal, een van mijn favoriete plekjes van Parijs.

Colonnes de Buren - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Palais Royal - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Palais Royal tuinen - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Het was zo rustig en sereen en dat midden in het centrum van Parijs. Heel bijzonder. En nu was het extra genieten door de prachtige herfstkleuren.

Palais Royal tuin - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Palais Royal fontein - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Haussmann appartement - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Cafe le Nemours - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Tijd voor een drankje. Bij Cafe Le Nemours was het te druk, dus togen we naar het cafe, waar we al eerder waren geweest, Cafe de la Regence. Hier hebben we een hele tijd gezeten met wijn en fijn mensen gekeken en zitten kletsen. Het echte Parijse leven 🙂

Restaurant Villa 51 interieur - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Restaurant Villa 51 uiensoep - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Pont Bir Hakeim - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Eiffeltoren verlicht 1 - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

‘s Avonds gingen we uit eten bij ons vaste restaurant vlakbij ons hotel, Villa 15. Daarna hadden we zin in een avondwandeling richting de Pont Bir-Hakeim waar we genoten van het prachtige uitzicht. Het was een warme avond voor het seizoen. We liepen een aantal straten in waar we nog nooit waren geweest en de jas ging toch uit. Bizar voor eind oktober 🙂

Wandelen door nachtelijk Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

Nachtelijk Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 3

En toen was dag drie in Parijs alweer om! Woensdag kunnen jullie mijn dagboek van dag vier lezen.

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: