Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Woensdag
Parijs

Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Ik word vroeg wakker. Wat is het toch stil! Ik open het raam en voel de frisse wind en de vogeltjes die in het struikgewas van de buren zitten te tjirpen. Een nieuwe dag in Parijs!

Donderdag 31 oktober

De eerste stop vandaag is de Merci conceptstore dat al heel lang op mijn Parijs lijstje stond. Als je niet zou weten dan loop je hier zo aan voorbij. De ingang is verstopt in een schattig hofje waar de Fiat staat die af en toe een ander kleurtje krijgt.

Merci rode fiat - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Merci conceptstore - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Merci damesmode - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

De winkel, een loftachtige ruimte dat in 2009 werd geopend, vond ik een beetje tegenvallen. Leuk weetje: vroeger werd er in dit gebouw behang gefabriceerd. De prijzen zijn enorm hoog en ik deed alleen een beetje inspiratie op. Ik vond wel dat alles mooi was uitgestald, maar op een of andere manier miste ik een bepaalde sfeer.

Merci interieur afdeling - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Merci interieurafdeling boeken - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Merci Used Book Cafe - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

In de winkel was een ingang naar het Merci Used Book Café dat wel 10.000 boeken telde en waar je lekker kon zitten. Dit vond ik het leukste gedeelte van de hele winkel!

Metro Parijs - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Hausmann appartement - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Parijs bakkerij - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

We besloten de Marais verder in te lopen en te gaan verkennen. Dit gedeelte van de wijk kende ik nog niet en we belandden op het Place de la Republique waar we bij een gezellig café koffie met croissants namen. Een heerlijke plekje om mensen te kijken. Ik had hier wel uren kunnen blijven zitten maar we wilden natuurlijk nog meer van Parijs zien.

Cafe Republique - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Cafe Republique ontbijt - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Place de la Republique - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Port Saint Denis - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Dit keer wandelden we door een voor ons onbekend deel van Parijs en ik genoot er enorm van. Tijdens onze wandeling liepen we langs deze St. Denis poort, een triomfboog die in 1672 is ontworpen. Een prachtig doorkijkje zo!

Een andere winkel die ik graag wilde bezoeken, was Sezane. Toen ik vorig jaar december in Parijs was, was deze winkel helaas gesloten. We stapten de warme winkel in waar het krioelde van de mensen. Toch wilde ik even rondkijken. Een of andere manier had ik mij deze winkel ook een beetje anders voorgesteld. Misschien kwam het door de drukte en de warmte dat ik de sfeer niet echt kan voelen. Sezane verkocht prachtige items, ook wel aan de prijzige kant en deze items staan mooi uitgestald. Maar goed, ik kon weer iets van mijn wensenlijstje afstrepen 🙂

Sezane Paris mon amour - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Sezane interieur winkel - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Lunchtijd! We kwamen terecht bij café la Porte Montmartre waar we lekker op het terras konden zitten. Ik bestelde een geitenkaassalade. Na de lunch besloten we nog een beetje te gaan shoppen. Wat ik o.a. heb gekocht, kun je hier lezen.

Cafe la Porte Montmartre - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Cafe la Porte Montmartre geitenkaas salade - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Cafe la Porte Montmartre stokbrood - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Maisons du Monde was een van mijn favoriete interieurwinkels. Helaas kun je in Nederland alleen online kopen. Nu kon ik de winkel gaan verkennen en ik vond het prachtig. Misschien maar goed dat er geen echte winkel in Nederland is haha.

Maison du Monde - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Maison du Monde kerst collectie 876x1024 - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Rue Montmartre - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Een van mijn favoriete straten in Parijs is rue Montmartre. Het was een oude straat die door het 1e en 2e arrondissement kronkelde. In deze straat, waar winkeltjes en restaurants gevestigd zijn, kreeg ik het echte Parijse gevoel van vroeger. Authentiek, niet bepakt met toeristen, veel locals. Daar hou ik van.

Samaritaine - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

We liepen verder. Een van mijn favorieten dingen in Parijs is wandelen en dan vooral zonder plan. Zo ontdekte we het warenhuis La Samaritaine.  Al jaren was men bezig met de renovering. Dit warenhuis opende in 1869 voor het eerst haar deuren en verkocht dezelfde artikelen als Galeries Lafayette maar de prijzen lagen hier aanzienlijk lager. Men wilde er kantoren, winkels en een hotel in bouwen. Ik ben zeer benieuwd wat er van terecht komt, maar ik ben blij te zien dat de gevels blijven.

Seine - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Notre Dame - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Notre Dame na de brand - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Toen kwamen we bij de Notre Dame terecht, waar een flinke brand woedde op 15 april jl. Ik zag het met tranen in mijn ogen op televisie. Nu stond ik er en zag ik de schade, al zijn ze natuurlijk al wel bezig met de restauratie. Ik was er even stil van…

Ile Saint Louis uitzicht - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Ile Saint Louis straatbeeld  - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Ile Saint Louis fromagerie - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Ile Saint Louis Cafe St Regis - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Ile Saint Louis bakkerij - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Tijdens mijn eerdere bezoekjes aan Parijs, had ik nooit echt gewandeld over het Ile Saint Louis, een eiland in de Seine. Het heeft smalle eenrichtingsstraatjes en is een echte oase van rust in de drukke stad. De dorpse sfeer sprak mij erg aan. Als je op zoek bent naar authenticiteit, dan is dit de plek!

Eiffeltoren verlicht - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

Parijs in de avond - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 2

‘s Avonds maakten we een wandeling door het verlichte Parijs. Het is Halloween en we kwamen verkleedde mensen tegen. Ik vond het sfeertje erg  fijn en fantaseerde over een tijdje wonen in Parijs.

Moe maar voldaan wandelden we terug naar het hotel waar ik alle gebeurtenissen in mijn Parijse dagboekje neerpende. Het was weer een perfecte dag.

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: