Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Woensdag
Parijs

Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Woensdag 30 oktober 2019

Midden in de nacht gaat de wekker. Het is een schel geluid maar dit keer vind ik het niet vervelend. Dit geluid is het begin van het tripje naar Parijs! Ik sta snel op en begin met de ochtendroutine. Douchen, aankleden, lenzen in, opmaken, haar doen. Als ik klaar ben, gaat mijn man douchen. Ondertussen maak ik een ontbijt van havermout, Griekse yoghurt, honing en blauwe bessen. Vandaag 10 jaar geleden was het een hele bijzondere dag.

Het is onze trouwdag. Tien jaar geleden had ik mijn mooiste jurk aan en mijn man zijn mooiste pak en waren we omringd door familie en vrienden. Een prachtige dag was het. We hadden geluk met het weer. En nu vieren we dit jubileum in onze stad, in Parijs.

De reis naar Parijs met de auto gaat voorspoedig. Het is heerlijk om door Frankrijk te rijden en ik voel me me de minuut relaxter worden. We komen rond een uur of negen aan bij de parkeergarage die ik van tevoren heb gereserveerd en we pakken onze spullen en lopen richting de metro richting het hotel.

We gaan altijd naar hetzelfde hotel. Het ligt in het 15e arrondissement, een wijk vol lokals. Ik hou ervan. Ik wil mij ook onderdompelen in het Parijse leven. Dit hotel is klein, schoon en met zeer vriendelijk personeel. We krijgen de sleutel van een pas gerenoveerde kamer en ik ben helemaal in mijn nopjes. We pakken onze spulletjes uit, frissen ons op en gaan dan meteen op pad.

De middag in Parijs

Omdat we best trek hebben gekregen, gaan we eerst op zoek naar een leuke bistro. Dit keer verkennen we onze eigen wijk en lopen richting Avenue la Motte-Piquet, waar we een gezellig tafeltje aan het raam krijgen toegewezen bij Bistro le Pierrot. Het is een mooie plek waarvandaan we het Parijse leven kunnen aanschouwen.

Bistro le Pierrot - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Sandwich zalm met friet - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Na de lunch wandelen we richting de Eiffeltoren. De bomen zijn prachtig geel gekleurd en het geeft een warme sfeer. Het valt op dat het niet zo heel druk is in het parkje. Heerlijk om doorheen te wandelen en te genieten van het mooie uitzicht. De Eiffeltoren blijft een aantrekkingskracht op ons hebben.

Eiffeltoren in herfstkleuren - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Parijs bankje - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Dit keer wil ik ook de Eiffeltoren eens vanaf een andere kant bekijken en we wandelen via Trocadero naar Avenue de Camoëns, waar je tussen de appartement gebouwen een prachtig uitzicht hebt op de Parijse hotspot en ook een geliefde Instagram poseerplek is 🙂

Avenue de Camoens - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Uitzicht op Eiffeltoren vanaf Avenue de Camoens - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Zonder plan lopen we de straatjes in. Eerlijk gezegd, had ik wel plannen gemaakt voor Parijs, maar nu ik hier ben, laat ik ze een beetje vieren…hoe leuk is het om je te laten leiden door wat je ziet en eens een straatje in te slaan en te zien waar je uitkomt?

Parijs gebouw - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

We slaan de Avenue Kleber in, een lange laan met winkels en mooie gebouwen in de Haussmann stijl waar ik zo van houd en ooit hoop ik een mooi Parijs appartement van binnen te mogen fotograferen en te delen op dit blog 🙂

Bloemenwinkel - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Rozen - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Mijn oog valt op een mooie bloemenzaak. De bloemen en planten zijn zo duur in Parijs! Een bosje rozen kost soms 15 euro!

We lopen richting de Arc de Triomphe. Het is altijd leuk om even het verkeer te aanschouwen rondom de Arc de Triomphe. Ik blijf mij verbazen hoe dit goed gaat, zonder lijnen op de weg en zoveel drukte. Er wordt natuurlijk heel veel getoeterd. Ik zou hier nooit durven rijden.

Omdat ik heel graag de pas geopende Galeries Lafayette op de Champs-Elysees wil bekijken, lopen we de mensen menigte van deze winkelstraat in. Eerlijk gezegd vind ik de winkel tegenvallen. Er is niet zoveel sfeer.  Het komt op mij een beetje te klinisch over, al vind ik de droogbloemen aan de weerskanten van de trap dan wel mooi. De vestiging op Boulevard Haussmann, met de prachtige koepel, blijft mijn favoriet. Ik ben benieuwd wat voor kerstdecoratie ze straks zullen hebben.

Guerlain - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Galeries Lafayette Champs Elysee - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Galeries Lafayette decoratie - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Vieren van onze 10e trouwdag

Terug op de kamer maken we ons klaar voor het diner in een bistro waar we de avond, voordat ik ten huwelijk ben gevraagd, ook hebben gegeten. Het is in Café Castel op steenworp afstand van de Eiffeltoren. We krijgen een tafeltje aan het raam. Er heerst een gezellige drukte en ik kies voor het stoofvlees als hoofdgerecht en, hoe kan het ook anders, crème brûlée als dessert. Crème brûlée is echt mijn favoriete toetje!

Na het diner is het tijd om ons jubileum te gaan beklinken met een glaasje champagne en waar kan het ook anders dan bij de Grande Dame.

Castel Cafe Paris - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Eiffeltoren by night 768x1024 - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Pommery champagne 768x1024 - Mijn dagboek van vier dagen in Parijs | Dag 1

Een magnifique afsluiting van de eerste dag in Parijs en onze 10e trouwdag.

 

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: