Een kleurrijk plein in het hart van Nice
Franse Riviera

Mijn 7 favorieten plekken in Nice

In Nice ga ik graag naar…

Als er geen pandemie was uitgebroken, dan had ik vandaag in het vliegtuig naar Nice gezeten voor een weekje relaxen aan de Cote d’Azur. Om toch een beetje in de Zuidfranse sfeer te komen, deel ik mijn 7 favorieten plekken in Nice.

De Promenade des Anglais, de brede boulevard met de bekende blauwe stoeltjes. Een paar uurtjes aan het strand, een wandeling in de ochtend, de zonsondergang bewonderen en een beetje flaneren..

Place Massena, een kleurrijk plein in het hart van Nice. Een van de bezienswaardigheden die ik graag bezoek in Nice, is een kleurrijk plein in het hart van Nice, de Place Massena. Dit plein is een ware kleurexplosie. De frisse citrustinten bieden een prachtig contrast met de (meestal) hyacinthblauwe lucht.

Vieux Ville, de oude wijk
De oude wijk van Nice is ontzettend sfeervol door de pastelkleurige huizen, de nauwe straatjes, de winkeltjes, restaurantjes. Ik ga er graag naar toe om er wat rond te zwerven en om een ijsje te halen bij de beroemde ijssalon Fenocchio.

Vieux Nice 3 - Mijn 7 favorieten plekken in Nice

Cours Saleya, een kleurrijke markt. De Cours Saleya is het meest traditionele en levendig plein van Nice. Het plein is perfect gelegen in het oude centrum van Nice (Vieux Nice) en is altijd het hart van de stad geweest. In 1706 werden de stadswallen afgebroken en vervangen door huizen die bekend staan ​​als ‘les Ponchettes’. Deze huizen waren oorspronkelijk kleine pakhuizen van vissers en aan het begin van de 18e eeuw kregen de huizen een andere bestemming. Er kwamen terrassen en meer ruimte waar de lokale bevolking kon wandelen en genieten van de zee en de uitzichten.
De groenten- en fruitmarkt bestaat sinds 1861. Al snel volgde de bloemenmarkt. De bloemen werden wereldwijd verzonden en de markt groeide daardoor zeer snel.

Groenten en fruit markt Nice - Mijn 7 favorieten plekken in Nice

Boulangerie Patisserie Jeannot, voor een tarte Tropezienne.

Elke ochtend vers gebakken brood. Heerlijke baguettes met verschillende soorten beleg. De beroemde “Pan Bagnat” (sandwich-specialiteit van Nice met veel groenten en tonijn) of een gezonde salade. Je kunt de lekkernijen meenemen of in de blauwe beroemde stoelen van Nice gaan zitten op het zonnige terras. Je kunt hier ook je dag beginnen met een heerlijk ontbijt voordat je gaat winkelen op de markt (Cours-Saleya). Na een hele dag wandelen door de oude stad en een duik in de zee, besloten wij om te gaan genieten van de Tarte Tropezienne.

Een gebakje met een geschiedenis

La Tarte Tropezienne is een taartrecept dat in 1955 werd geïntroduceerd door de Franse banketbakker Alexandre Micka uit Saint-Tropez. Dit gebakje wordt vaak als dessert gegeten. Tijdens de rondleiding door de film “Et Dieu … Crea la Femme” in Saint-Tropez presenteerde hij deze taart aan Brigitte Bardot. Ze stelde de naam “Tarte de Saint-Tropez” voor. Micka veranderde het de naam van Tarte Tropézienne. De tarte Tropezienne is een rond plak gebakken deeg dat horizontaal in de helft wordt gesneden. Beide plakjes worden besprenkeld met oranje of rozenwater. Beide delen worden op elkaar geplaatst met daartussen botercrème en custard. Daarna wordt het bestrooid met poedersuiker.

Tarte Tropezienne - Mijn 7 favorieten plekken in Nice

 

De winkels, zoals de vintage boetiek ‘Caprice’ in de rue Droite. De rue Droite is een smal straatje, niet ver van de Cours Saleya, de bloemenmarkt in Nice. Een geweldige mooie vintage winkel waar het heerlijk snuffelen is tussen de meest prachtige stukken. Bij Caprice vind je een mooie jurk voor een feestje of diner, een prachtig accessoire, om een nieuwe stijl te vinden of om op zoek te gaan naar een uniek vintage item.

Ook slenter ik graag door Rue Paradis, waar je de wat duurdere winkels vindt. Galeries Lafayette is ook een winkel die ik nooit oversla, net als de winkelstraten Avenue Jean Médecin (waar je de meest bekende winkels vindt en winkelcentrum Nice Etoile) en de Rue Massena met winkels als Sudexpress en Comptoir des Cotonniers en vele restaurants.

Caprice26 768x1024 - Mijn 7 favorieten plekken in Nice

de omgeving van de haven. Deze omgeving kende ik niet zo heel goed, tot mijn vorige vakantie in Nice. Ik ontdekte de Puces de Nice (vlooienmarkt) en het Quartes des Antiquaires, met antiek-en brocantewinkels. Precies waar ik van hou. Ook wandelde ik verder langs de meest prachtige huizen en uitzichten over zee waar het heerlijk naar jasmijn rook.

Wil je meer lezen over mijn Zuidfranse avonturen. Klik dan hier.

Ben jij weleens in Nice geweest?

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: