Mijn 5 favorieten uit Parijs
Parijs

Mijn 5 favorieten uit Parijs #3

(Bijna) elke week deel ik mijn favorieten van de week, van mode tot interieur en lifestyle. Om er eens een andere draai aan te geven, deel ik vandaag mijn 5 favorieten uit Parijs #3. Lees je mee?

#1 In Parijs verblijven we al jaren in hotel Carina Tour Eiffel in het 15e arrondissement, fijn tussen de locals. Echt een heerlijke plek. Het hotel is kleinschalig en een beetje kneuterig en dat is wat mij enorm aanspreekt. Na een lange dag in het drukke Parijs rust je hier heerlijk uit. En het is maar 15 minuten wandelen verwijderd van de Eiffeltoren. De kamers zijn gerenoveerd en elke kamer heeft een ander mooi Parijs plaatje boven het bed. En het personeel (een familie), is uiterst vriendelijk. Ja, wij blijven terugkomen in dit charmante Parijse hotel.

Carina Tour Eiffel Hotel - Mijn 5 favorieten uit Parijs #3

#2 Galeries Lafayette blijft een favoriet en dan vooral de winkel op Boulevard Haussmann. Deze heeft een prachtig archictectuur. Ik hou ervan om er rond te dwalen, inspiratie op te doen en als afsluiter te genieten van het uitzicht op Parijs vanaf het dakterras. Je krijgt echt het gevoel dat Parijs aan je voeten ligt.

Galeries Lafayette - Mijn 5 favorieten uit Parijs #3

#3 Ter gelegenheid van ons 12,5 huwelijksjubileum op 30 april had ik op aanraden een tafeltje gereserveerd in brasserie ‘la Coupole’, een brasserie in art-deco stijl in de wijk Montparnasse. Dit restaurant is een van de bekendste van Parijs en stamt uit 1927, toen het de ontmoetingsplek was voor artistieke en literaire mensen. Picasso, Jean-Paul Sartre and Simone de Beauvoir waren regelmatige gasten. Drie weken van tevoren kon ik reserveren en het was gelukt. En wat hebben we genoten van deze bijzondere ervaring. We kregen een prachtig tafeltje, het eten was uitstekend en de obers waren vriendelijk en hadden veel humor. Ook keek ik mijn ogen uit naar de bezoekers. De een kwam in zijn vale jeans, de ander had zich in een zilveren jurk gehesen. Ik had echt de neiging om mijn notitieboekje erbij te pakken en alles op te schrijven. Dat heb ik ‘s avonds in het hotel gedaan want dit soort observaties kan ik goed gebruiken voor in mijn verhalen.

La Coupole - Mijn 5 favorieten uit Parijs #3

#4 Rue Cler in het 7e arrondissement is een pittoresk, autovrije straat die tres tres Parisien is. Wil je de locals ontmoeten, dan moet je hier zijn! Ook voor de lekkere trek ben je hier aan de goede adres want in deze straat vind je talloze brasseries, een slager, fruit-en groentewinkel, een bakker en patisserie, fromagerie, een bloemenwinkel…noem het maar op. Een complete lijst aan adresjes vind je hier.

Rue Cler - Mijn 5 favorieten uit Parijs #3

#5 Toen ik in april in Parijs was, ontdekten we op het laatst zulke leuke (voor mij) nieuwe cafe’s op de Avenue Suffren, vlakbij de Eiffeltoren. Ik heb ze meteen in mijn notitieboekje genoteerd voor de volgende keer:

Villa Verdi – Italiaans restaur ant (nr 42)
Cafe Fleur (nr 38) ziet er zo gezellig uit met al die bloemen
Restaurant le Beaujolais (nr 28), een echte Parijse brasserie

 

Cafe Parisien - Mijn 5 favorieten uit Parijs #3

 

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn 5 favorieten uit Parijs te lezen!

Bon weekend!

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: