Mijn 5 favorieten uit Parijs
Parijs

Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

Elke week deel ik mijn favorieten van de week, van mode tot interieur en lifestyle. Om er eens een andere draai aan te geven, deel ik vandaag mijn 5 favorieten uit Parijs #2. Lees je mee?

#1 Toen ik twee weken geleden in Parijs was, slenterde ik door de rue Saint-Louis en Île op het Ile Saint-Louis in Parijs. Een heel mooi stukje Parijs met intieme steegjes en prachtige gebouwen. In dit straatje ontdekte ik een prachtige boutique met kleurrijke mode, 78ISL. Ik ging naar binnen en mijn oog viel meteen op een kimono jasje. De laatste tijd ben ik echt gek op dit soort jasjes. Ik trok het jasje aan, maar helaas was de maat niet goed en was er geen andere maat beschikbaar. Maar gelukkig hingen er nog meer leuke jasjes en zat er wel eentje bij die paste. Tijdens de passessie raakte ik gezellig aan de praat met een van de verkoopsters.
Mocht je naar Parijs gaan, en willen shoppen, ga bij deze leuke winkel langs! Ze verkopen ook mooie accessoires en tassen.

Boutique 78ISL - Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

Kimonojasje - Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

#2  Op en top Parijs en gelukkig zijn ze er nog, de groene stalletjes (bouquinistes) naast de Seine met (oude) boeken, prenten en souvenirs. Ik ben vooral geïnteresseerd in de oude modeprenten en de covers van magazine. Dit keer tikte ik posters van de cover van de Elle uit 1950 op de kop en eentje van Vogue uit 1928.

Bouquiniste - Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

Vintage modeposters 767x1024 - Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

 

#3 We hadden net gedineerd en wandelden richting ons hotel toen we de zon zagen ondergaan bij de Eiffeltoren. Een prachtige gloed verwarmde de Eiffeltoren die deels in de stijgers staat omdat deze geschilderd wordt. Ik heb talloze foto’s gemaakt, het was magisch.

Zonsondergang Eiffeltoren - Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

#4 Wie mij kent, weet dat ik dol ben op terrasjes en dan vooral in de zon en een goede koffie erbij. Zo zaten we op maandagochtend bij een café in een zijstraat van de rue de Rivoli en zagen de mensen zich haasten naar het werk, terwijl ik nipte van mijn koffie, mijn tanden zette in een ovenverse croissant, de ochtend zonnestralen mijn gezicht verwarmden en ik voelde dat ik mijn beste leven aan het leven was. Een magisch moment waar ik bijna elke dag aan terugdenk.

Ontbijt op een Parijs terras - Mijn 5 favorieten uit Parijs #2

#5 Het gelukzalige gevoel dat Parijs mij geeft. Ik beschreef het hierboven al. Parijs geeft mij al een heel fijn gevoel. Het eerste moment dat ik uit de Thalys stapte, na 2.5 jaar, kan ik bijna niet beschrijven en ik werd er bijna emotioneel van. Ik kon niet geloven dat ik weer voet op Parijse bodem zette. Maar de stad had mij meteen in zijn greep. We begonnen met een Frans ontbijt en eindigde met een fantastische lunch in de middagzon aan de overkant van Trocadero. En nee, ik heb niet alleen gegeten, maar bijna elke dag zo’n 15-20 km gelopen (en niet eens pijn aan mijn voeten of last van mijn blessure dankzij de geweldige Hoff sneakers).

 

Natuurlijk heb ik nog meer Parijse favorieten die ik zal delen op mijn blog, dus stay tuned!

 

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: