Mijn 5 favorieten uit Parijs
La Vie Parisienne

Mijn 5 favorieten uit Parijs #1

Elke week deel ik mijn favorieten van de week, van mode tot interieur en lifestyle. Om er eens een andere draai aan te geven, deel ik vandaag mijn 5 favorieten uit Parijs. Lees je mee?

Mijn Parijse favorieten zijn

#1 Longchamp tassen

De tassen van Longchamp zijn mijn favoriet omdat ze ontzettend handig en mooi zijn. Je kunt ze opvouwen en op deze manier dus meer tassen meenemen op vakantie of een weekend weg. Ik heb ze in een aantal kleuren en in verschillende steden gekocht. In Barcelona, Parijs, Nice, Cannes, Amsterdam, Antwerpen….zo heeft de tas ook altijd een herinnering aan de tijd die ik in deze steden heb gespendeerd. Op mijn Longchamp wensenlijstje staat de leren tas van Roseau. Het is een prijzig exemplaar, dus voorlopig blijft het nog even bij dromen.

Parisienne lifestyle 1024x819 - Mijn 5 favorieten uit Parijs #1

#2 Beauty producten uit de apotheek

De Franse apotheek is bekend om haar grote assortiment aan beauty producten. Ook ik ben een groot fan. Een van de producten die ik altijd gebruik is de olie van Nuxe. De olie trekt snel in de huid en heeft een heerlijke geur die niet al te veel overheerst. Ook de parfum vind ik heerlijk. Het is voor mij een geur die vooral ontspant, maar mij ook even terugbrengt naar Frankrijk. Naast dit product, gebruik ik momenteel ook de Avene Xeracalm creme als ik last heb van eczeem en jeuk van de huid. Tot nu toe bevalt dit alternatief prima.

Nuxe olie - Mijn 5 favorieten uit Parijs #1

#3 Als ik in Parijs ben, zul je me regelmatig in een leuk cafe of op het terras zien. Dit hoort bij Parijs en het Parijse leven. Het liefst blijf ik een paar uur zitten om het Parijse leven aan mij voorbij te zien gaan en natuurlijk ook om te genieten van een lekker hapje en drankje. In de loop der jaren heb ik een aantal favoriete adresjes verzameld: zo zie je me meestal bij Cafe Bonaparte in de wijk Saint Germain des Pres, vlakbij de boekhandel L’Ecume des Pages.

Parisian cafe - Mijn 5 favorieten uit Parijs #1

#4 Boekwinkels hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij. Als schrijfster ben ik altijd op zoek naar inspiratie en nieuwe verhalen. Ik kan uren ronddwalen in een boekhandel, maar vooral in Parijs. Mijn favoriete boekhandels zijn ‘Librairie Galignani’ (224, rue de Rivoli) en ‘L’Ecume des Pages’ (174 Bd Saint-Germain). De afdeling ‘papeterie’ (schrijfwaren) kan ik ook nooit weerstaan en negen van de tien keer loop ik weer met een nieuw notitieboekje de winkel uit.

Boekwinkel Parijs - Mijn 5 favorieten uit Parijs #1

#5 De Monoprix is een van de winkels die ik nooit oversla als ik in Parijs ben. Ik ben fan van de mode-en interieur afdeling. In de volksmond wordt de winkel Monop’ genoemd en hier vind je echt van alles en ook van een goede kwaliteit. Stiekem kan ik niet wachten om hier weer te gaan shoppen. Een tijd geleden schreef ik een artikel: De winkel van de Parisienne: Monoprix.

Monoprix Paris 1024x1024 - Mijn 5 favorieten uit Parijs #1

Artikelen die deze week zijn verschenen

6 Parijse straten om wandelend te ontdekken

En toen drukte ik op de SEND knop…

 

Bon weekend

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: