Mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs
La Vie Parisienne,  Parijs

Mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs

Wandelen langs de Seine in de zon, picknicken in een van de parken, een koffietje op het terras of een apero in de middag…ik hou van de zomerse dagen in Parijs. Maar waar vertoef ik dan graag? In dit blog deel ik mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs.

Zomer in Parijs

Terras/Cafe

Terrasjes in Parijs…ze hebben een hele grote aantrekkingskracht op mij. We maken vaak lange wandelingen door de stad en dan is het fijn om even de voeten te laten rusten onder het genot van een lekker drankje en hapje. Ik heb zo mijn favoriete terrasjes, zoals het terras van Cafe de Flore en Cafe le Bonaparte. Het liefst zit ik er uren om het Parijse leven dat voorbij trek, te aanschouwen. Ik haal daar ook veel inspiratie uit voor mijn verhalen en vind het leuk om de straattaferelen te aanschouwen. Ja, ik kan zo uren blijven zitten 🙂

Terras in Parijs e1565091251468 - Mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs

Park

Jardin du Luxembourg is een van mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs. Een prachtig stadspark in het 6e arrondissement waar het fijn vertoeven is. Er staan groene stoeltjes waar je lekker kunt zitten om een boek te lezen of gewoon even te relaxen. In het midden van het park vind je het ‘grand bassin’ een meertje waar kinderen gehuurde miniatuurbootjes kunnen laten varen. Een fijn park voor jong en oud!

Jardin du Luxembourg Parijs e1565091175451 - Mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs

Galeries Lafayette

Als ik in Parijs ben, shop ik soms een beetje. Als ik een leuke winkel tegenkom, ga ik altijd wel naar binnen. Ik kom altijd graag bij Galeries Lafayette, omdat het een prachtig interieur heeft en alles onder een dak zowel interieur en mode en een aangename airco als de temperaturen buiten heel hoog zijn. Ook is er een dakterras waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op Parijs en kun je bij de vele restaurants genieten van heerlijke gerechten. Ja, hier kan ik wel een paar uur spenderen en koop ik soms ook wel iets 🙂

Galeries Lafayette Paris 1 - Mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs

Langs de Seine

Wandelen langs de Seine, het klinkt heel romantisch. Vooral als het donker is en de lichtjes weerkaatsen in de Seine. Het is een vaste prik van ons om na het diner langs de Seine te wandelen en te genieten van de prachtige uitzichten. Of het nu in de winter is met de weerkaatsende lichtjes of tijdens de zomer als de zon ondergaat, dit blijft een fijne plek om te genieten van Parijs.

Along the Seine - Mijn 4 favoriete zomerse plekken in Parijs

Heb jij een bepaalde zomerse favoriete plek in een stad?

Op zoek naar meer inspiratie wat er allemaal te doen is in Parijs? In dit artikel deel ik de plekken in Parijs die je gezien moet hebben

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: