5 favorieten van de week #98
Lifestyle

Mijn 15 favorieten van 2021

De laatste dag van het jaar….een dag die voor mij altijd een beetje melancholisch aanvoelt. Dat gevoel heb ik elk jaar wel, maar de afgelopen twee jaar lijkt dat gevoel sterker te worden. Ik blader door mijn notitieboekje waar ik het hele jaar door aantekeningen in heb geschreven. Dromen die ik wilde waarmaken maar ik door de pandemie heb moeten uitstellen. Behalve een! Toen we begin dit jaar in lockdown zaten, besteedde ik de tijd om mijn boek af te maken en dat boek heb ik inmiddels laten redigeren. De grootste mijlpaal van dit jaar. En hoe dat voelt? Het voelt als een nieuw begin. Een nieuw spannend begin, een nieuw pad dat ik in 2022 ga bewandelen. Ik heb er zin in!

Alvorens we gaan genieten van oliebollen, hapjes, terugblikken op tv en de champagne, deel ik nog eerst mijn 15 favorieten van 2021 met jullie.

15 favorieten van 2021

Fashion & Beauty

#1 Als je in mijn schoenenkast staat, zie je vooral sneakers. Ik ben een groot fan van de merken Hoff en Gabor, omdat ik best een brede voet heb en deze modellen zitten als gegoten. Sneakers heb ik dus bijna het hele jaar wel gedragen.

Hoff sneakers - Mijn 15 favorieten van 2021

#2 Mocht je mij tegenkomen op straat, dan zie je mij altijd met een Longchamp (le Pliage) tas. Inmiddels heb ik al een hele verzameling bij elkaar gespaard. In elke stad waar ik kwam (binnen-of buitenland) kocht ik soms een Longchamp tas. Zo heb ik er ook een herinnering aan. Barcelona, Parijs, Cannes, Amsterdam, Antwerpen… Vorig jaar kreeg ik onderstaande tas van mijn man. Ik ben er heel zuinig op.

Longchamp bag - Mijn 15 favorieten van 2021

Interieur

#3 Als ik op de chaise longue lag, miste ik altijd een plek om mijn thee neer te zetten. Een recente aanwinst, een marmeren bijzettafeltje. Deze neemt niet veel plek in beslag en staat heel mooi bij de rest van ons interieur.

Marmer bijzettafel - Mijn 15 favorieten van 2021

#4 Mijn schrijfatelier kreeg een metamorfose, waar ik op de dag van vandaag nog steeds heel tevreden mee ben. Ik schreef er een blogpost over.

Interieur schrijfkamer - Mijn 15 favorieten van 2021

#5 Op mijn interieur wensenlijstje stond al een tijdje een marmeren dienblad. Dit prachtige exemplaar kocht ik bij Westwing. Ja, ik ben gek op marmer 🙂

Marmeren dienblad - Mijn 15 favorieten van 2021

#6 Er zijn altijd geurkaarsen in huis. Ik ben een groot fan van de geurkaarsen van Maison Berger, ZaraHome en Plantes&Parfum.

Maison Berger geurkaars - Mijn 15 favorieten van 2021

#7 Bij het tuincentrum ontdekte ik de vazen van Fidrio. Sindsdien ben ik fan. De vazen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en dessins.

Fidrio vaas - Mijn 15 favorieten van 2021

Lifestyle

#8 Mijn favoriete thee is de groene muntthee van Kusmi Tea. Ik heb heel veel smaakjes kunnen proeven door de adventkalender van Kusmi, maar de groene muntthee blijft toch favoriet.

Green tea spearmint Kusmi - Mijn 15 favorieten van 2021

#9 Vorig jaar heb ik mij geabonneerd op de Mediations app van Michael Pilarczyk. Ik mediteer bijna elke avond of ik luister naar de muziek in de app. Ook heb ik toegang tot de boeken die hij heeft geschreven. Ik ben erg enthousiast en heb daarom mijn abonnement verlengd.

Meditation app 572x1024 - Mijn 15 favorieten van 2021

#10 Dit jaar vond ik een nieuwe hobby: moodboards maken. Op mijn blog deel ik al regelmatig moodboards. Ook ben ik van plan om de cursus Moodboards maken van VT Wonen te gaan volgen.

Moodboard december 1024x819 - Mijn 15 favorieten van 2021

Muziek & Boeken & Tijdschriften & Series

#11 Dit jaar ontdekte ik nieuwe muziek en ik ben vooral een groot fan van Juliette Armanet. Deze muziek luisterde ik veel toen ik mijn boek aan het schrijven was. Heel inspirerend.

Juliette Armanet - Mijn 15 favorieten van 2021

#12 Ik keek veel Netflix, vooral Scandinavische series, zoals Follow the Money, Kastanjemanden, Rebecka Martinsson en Dicte. Maar ik genoot ook van Valeria, Downton Abbey, l’Agence, Dix pour Cent, Bridgerton en Lupin. En vorige week is het tweede seizoen van Emily in Paris verschenen, dus dat wordt weer genieten.

netflix 4011346 640 - Mijn 15 favorieten van 2021

#13 Ik koop bijna geen tijdschriften meer, maar voor de Franse Marie Claire Maison maak ik een uitzondering. Ik haal zoveel inspiratie uit dit mooie tijdschrift en het is goed voor mijn Frans, dat zeker wat opgepoetst kan worden.

Marie Claire Maison - Mijn 15 favorieten van 2021

#14 Afgelopen maandag kon je hier mijn favorieten boeken van 2021 lezen. Ik las dit jaar wel 25 boeken, echt een record. De ene keer heb ik een leesflow, maar het komt ook wel voor dat ik weken geen boek aanraak.

Lekker lezen - Mijn 15 favorieten van 2021

Quote

#15 Zegt genoeg 🙂

Life quote 576x1024 - Mijn 15 favorieten van 2021

 

Wat is/zijn jouw favoriet(en) van dit jaar?

 

Ik wens iedereen een heel mooi 2022. Dat al je dromen uit mogen komen!

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: