sea 4943851 640 - Mediteren aan zee
Lifestyle

Mediteren aan zee

De zee en het strand … De zee maakt me kalm. Ik maak graag lange strandwandelingen, welk jaargetijde het ook is.
De zee is elk moment van de dag uniek. Er is altijd geluid en beweging, die ik altijd vergelijk met het leven.  Als ik bij zee ben, denk ik even nergens aan. Het rustgevende geluid van het gebrul van de zee. De zeelucht. Ik voel me er altijd ontspannen en laat alles van me afglijden.

Mindfullness

Ik ben in veel landen geweest die grenzen aan de zee. In Nederland natuurlijk, maar ook in het zuiden van Frankrijk, Italië, Tunesië, Turkije, Israël en Lanzarote. Op Lanzarote ging ik bijna elke ochtend naar het “verlaten” strand buiten het resort waar we verbleven. Een kleine baai met grote rotsen en een zandstrandje. Vaak ging ik op een steen zitten en genoot van het geluid van de zee en staarde in de verte naar de horizon.

Tijdens deze vroege ochtenden was ik vaak alleen. Een heerlijk moment voor mijzelf en om na te denken. Nadenken over dingen in het leven en wat ik nu eigenlijk echt wil. Ik probeerde  alle gedachten uit te schakelen en mijzelf op te laden en een te zijn met de natuur om mij heen.

Uitzicht op zee - Mediteren aan zee

Zen momenten

Omdat het leven soms druk en hectisch kan zijn, probeer ik zoveel mogelijk van dit soort momenten te beleven om op te laden. Er is altijd iets dat ‘moet.’ Ik hou niet van teveel plannen. Ik ben meer van het spontane moment. Soms zorgt planning ervoor dat ik er juist nerveus van wordt. En waarom zou altijd alles gepland moeten zijn? Deze gedachten waren er vooral voor het corona tijdperk. De lockdowns hebben mij ook doen inzien dat het leven in het moment het allerbelangrijkste is en dat plannen ook zomaar niet door kunnen gaan.

Pluk de dag!

Deze periode heeft me ook doen inzien, wat ik nu daadwerkelijk wil in het leven. Het heeft me doen inzien, dat er zoveel meer is en ook nog zoveel meer mogelijk is, als ik er maar voor opensta. Ja, ik zal uit mijn comfort zone moeten stappen, misschien een aantal risico’s moeten nemen, maar het zal het waard zijn. Ik weet zeker dat ik er iets goeds en moois voor terug zal krijgen.

Vertoef jij graag aan zee?

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: