Mademoiselle Vintage Shop in Nice
Reizen

Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Toen ik een keer in Nice op vakantie was, ontdekte ik een vintage winkel in de 41 Rue de France, in de buurt van Hotel Negresco, genaamd “Mademoiselle Vintage Shop”. In dit blog vertel ik je er meer over en laat ik mooie vintage stukken zien.

Wat ik zo leuk vind aan vintage is het dat er altijd een verhaal aan de items vastkleeft. Een van mijn favoriete dingen om te doen is om nieuwe vintage winkels te ontdekken en foto’s te maken van de unieke stukken. Vooral van de details, zie vaak nog handgemaakt zijn.

Vintage speelt een belangrijke rol in het boek dat ik aan het schrijven ben. Vintage is heel inspirerend vanwege het verhaal achter de items. Wie droeg het? Hoe zag het leven van deze persoon eruit? Wat was het gevoel of de emotie van de eigenaar toen hij of zij het item kocht? Voor mij zijn deze vragen heel inspirerend en belangrijk om een ​​verhaal achter de items te creëren.
Dat is een reden waarom ik graag vintage winkels bezoek. Een andere reden is dat ik graag op schattenjacht ga.
Terug naar de Mademoiselle Vintage Shop in Nice. Ik zal je meenemen op mijn tour door deze winkel …

De winkel

De etalage van de Mademoiselle Vintage Shop is al heel uitnodigend. Kijk naar de koffers van Louis Vuitton en de jurk van de mannequin! Een chique boetiek met de nadruk op de Franse klassieke merken die prachtig worden weergegeven.
Mijn man en ik liepen de winkel in en ik stelde mezelf aan de eigenaars voor. Ze waren erg enthousiast toen ik vertelde dat ik graag een artikel over hun winkel wilde schrijven. Ze verkopen niet alleen kleding en accessoires, maar ook antieke stukken en soms ook meubels. Een zeer inspirerende plek vol verhalen!
Het voelde alsof ik een geheime kamer van een chique dame ontdekte. Een mooie dame met stijl en een kledingkast vol kledingschatten.
Ik hou van Franse vintage. En hier, aan de Cote d’Azur, vind je de mooiste stukken. De eigenaren kopen de stukken op die van een zeer goede kwaliteit zijn. Dat is hun criterium. Zoals ik eerder schreef, verkopen ze ook antieke stukken en dat maakt deze winkel onderscheidend van andere vintage winkels.

Mademoiselle Vintage shop winkel - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Mademoiselle Vintage Shop interieur - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage jurken - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Ik kon er wel uren blijven. Ik snuffelde rond en bewonderde de details van de Chanel jassen en prachtige jurken. Een grote verzameling van de mooiste schoenen en een prachtige grote spiegel!

Vintage Chanel ballerina - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage Chanel - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage kleding - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage Louis Vuitton - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage mode - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage schoenen - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Vintage jassen - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

De Christian Dior-jurk op onderstaande foto is voor mij een droom

Vintage Christian Dior jurk - Mademoiselle Vintage Shop in Nice

Middernachtfeesten op het schiereiland Cap Ferrat, vlakbij Cannes. De kraaltjes glinsteren in het maanlicht. De zee is diep donkerblauw en binnen wordt de champagne rijkelijk geschonken. Er speelt jazzmuziek en er wordt gedanst. Een avond om nooit te vergeten….

Houd jij van vintage?

 

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: