5 dagen in Parijs
Parijs

Lente in Parijs | Dag 5

De laatste dag in Parijs is aangebroken. We pakken onze tassen in en gaan ontbijten. De trein gaat pas om 17.30 uur, dus we hebben gelukkig nog wel wat uurtjes om nog van Parijs te genieten. Ik krijg wel teveel ideeen in mijn hoofd, maar we besluiten even naar de Champs-Elysees te gaan, die ik normaal altijd vermijd, want te druk en te toeristisch, maar nu zijn we er al vroeg en dat geeft toch een andere sfeer. Daarna laten we ons leiden door de stad…

Laduree Champs Elysee 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Arc de Triomphe - Lente in Parijs | Dag 5

Laatste dag in Parijs

De straten rondom het Champs-Elysees zijn prachtig om doorheen te wandelen. Het zijn brede avenues met prachtige appartementgebouwen. We dwalen wat rond in het 16e arrondissement en kijken onze ogen uit. Het is een rustige en statige wijk. Prachtige Parijse deuren, mooie balkonnetjes (ben ik dol op!) en zo wandelen we over de Avenue Kléber waar je horeca en winkels vindt. Bij de GAP vind ik een toevoeging op mijn zomergarderobe: een fuchsia blouse. We drinken koffie in de zon en ik overdenk de afgelopen vier dagen.

Cafe Parisien 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Parijse gedachten

Wat zijn de dagen toch heerlijk geweest, al moest ik mijzelf een paar keer terugfluiten. Ik wilde teveel. Het leek net of ik 2.5 jaar in vijf dagen wilde proppen. Ik had dit gevoel niet verwacht, maar gelukkig kon ik het na de eerste dag loslaten. Misschien was het ook even wennen aan al die drukte na twee jaar pandemie en lockdowns. In elk geval heeft de stad me opnieuw betoverd en heb ik de meeste dingen kunnen doen die ik wilde doen, al is mijn Parijs to-do lijst echt heel lang en hoop ik vaker naar Parijs af te kunnen reizen. De droom om langer in Parijs te verblijven heb ik nog steeds dus ik hoop dat ik ooit de gelegenheid vind om dit echt te gaan doen.

Lunchtijd

Bij Cafe Kléber genieten we van een uitgebreide lunch. Als toetje (ik neem meestal creme brulee als ik in Frankrijk ben) kies ik dit keer voor de tarte tatin en daar heb ik zo van genoten! We nemen echt ruim de tijd voor de lunch, de zon schijnt, het terras zit vol vrolijk mensen, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om de Thalys van 17.30 uur te nemen, maar het is niet anders. Na de lunch wandelen we via Trocadero terug naar de Eiffeltoren.

Cafe Kleber 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Tarte Tatin 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Nog een laatste wandeling

We wandelen langs de prachtige appartementen bij de Eiffeltoren. Appartementen met mooie balkonnetjes (ik zie mijzelf al zitten in de ochtendzon met een koffie en de Eiffeltoren als uitzicht – just dreaming!). Het park is prachtig en vol bloei met een tropisch tintje van de palmbomen. Die gedijen prima hier, je vindt ze ook in het Jardin du Luxembourg. We treuzelen, kijken nog een keer naar de toren, en besluiten dan richting het hotel te lopen om in ‘ons’ wijkje een terrasje op te zoeken.

Eiffeltoren vanaf Trocadero 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Park bij Eiffeltoren 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Parijse balkons 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Appartement Parijs 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Trocadero 1 - Lente in Parijs | Dag 5

Cafe Beaugrenelle Paris 1 - Lente in Parijs | Dag 5

We komen graag bij Café Beaugrenelle, een mooi en groot terras op loopafstand van ons hotel. We nemen een drankje en genieten nog even van de Parijse vibe alvorens we naar Gare du Nord gaan en de Thalys ons weer naar huis brengt.

‘You are never too old to set another goal or to dream a new dream’

C.S. Lewis

 

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: