5 dagen in Parijs
Parijs

Lente in Parijs | Dag 4

Dag 4 in Parijs, een maandag… ik word al vroeg wakker en zie dat het weer een prachtige dag wordt. Ik raak enthousiast bij de gedachte dat ik nog steeds in Parijs ben en de dingen kan doen die ik op dat moment wil doen. Ik pak mijn notitieboekje erbij en schrijf alle gedachten op die in mij opkomen. Dit helpt mij om mijn doel helder te krijgen en zo dichterbij mijn doelen en dromen te komen.

La Samaritaine

Hoog op mijn Parijs wensenlijstje staat een bezoek aan het gerenoveerde warenhuis la Samaritaine, vlakbij de Pont Neuf. In een eerder artikel schreef ik over de heropening van la Samaritaine, dat later pas zou plaatsvinden. Bij de entree van het warenhuis, worden we meteen getrakteerd op prachtige architectuur. Vooral de trappengalerij, het balkon en de uitzichten zijn adembenemend.

la Samaritaine - Lente in Parijs | Dag 4

Interieur la Samaritaine - Lente in Parijs | Dag 4

la Samaritaine interieur - Lente in Parijs | Dag 4

la Samaritaine muurschildering - Lente in Parijs | Dag 4

La Samaritaine department store - Lente in Parijs | Dag 4

Uitzicht interieur la Samaritaine - Lente in Parijs | Dag 4

Mode designs - Lente in Parijs | Dag 4

Damesmode la Samaritaine - Lente in Parijs | Dag 4

Mode le Samaritaine - Lente in Parijs | Dag 4

We lopen een zijstraat in van de rue de Rivoli en zien een uitnodigend terrasje in de zon, waar we gaan zitten. Het is een moment waar ik wederom stil sta dat ik in Parijs ben, dat het maandagochtend is en ik normaal naar mijn werk zou gaan en nu even een ander leven leidt. Het is een manier voor mij om te ontdekken waar ik naar toe wil. In Parijs hoopte ik antwoorden te krijgen op een aantal vragen en tijdens een paar momenten op de dag, probeer ik dit te visualiseren. Zo ben ik geinteresseerd geraakt in het fenomeen ‘manifesteren’ en heb ik het boek ‘Manifesteren kun je leren’ geleend bij de bieb om te kijken of deze manier mij ook verder kan brengen.

Le Marais

Na de koffie en overheerlijke croissants zetten we koers naar de Marais, een van de oudste wijken van de stad, waar je veel modieuze boetiekjes vindt en van oorsprong een Joodse wijk is. De Marais heeft een historische uitstraling met een bruisende sfeer door de vele cafeetjes en mooie (vintage) boetiekjes. We slenteren door de bochtige geplaveide straatjes, ontdekken verborgen parkjes en pleintjes, en straatjes vol met kunstgalerieen en de mooie historische architectuur.

Frans ontbijt - Lente in Parijs | Dag 4

Guerlain le Marais - Lente in Parijs | Dag 4

le Marais - Lente in Parijs | Dag 4

Een van de verborgen parkjes in de wijk waar we even op een bankje gaan zitten en de stilte in ons opnemen…Lente in Parijs…toch wel een van de mooiste seizoenen om van de stad te genieten.

Parkje - Lente in Parijs | Dag 4

In de Marais is een prachtig plein, het Place des Vosges, dat aan het begin van de 17de eeuw werd gebouwd en bestaat uit  39 gelijk uitziende rode gebouwen met een zuilengalerij. In de galerij zijn winkels en restaurants. Een fijne plek op een zomerse dag als vandaag om in het gras te picknicken en te relaxen.

Place des Vosges 1 - Lente in Parijs | Dag 4

Place des Vosges - Lente in Parijs | Dag 4

Restaurant le Marais - Lente in Parijs | Dag 4

Jardin Anne Frank

Bij toeval merkte ik een bordje op dat ons wees naar het Jardin Anne Frank. Het is allemaal begonnen rond mijn twaalfde levensjaar en ik op school voor het eerst het dagboek van Anne Frank te lezen kreeg. Ik werd geinspireerd door de manier van het schrijven van een dagboek en het schrijven op zich. Ik wilde dit zelf ook proberen en kocht mijn eerste dagboekje. Het was een dagboekje zonder slot maar met een groene harde kaft dat ik altijd goed verstopte. Vanaf de eerste pagina die ik volschreef, ontdekte ik al dat ik mijn gedachten op deze manier heel goed kon verwoorden en ik mijn “eigen” wereld om mij heen creeerde. Zo is mijn passie voor schrijven ontstaan en voelde ik een fijne sfeer toen ik in dit parkje rondliep waar een stekje van de kastanjeboom van Anne Frank is geplant in 2007. Anne Frank schreef in haar dagboek over deze boom, die haar kracht gaf tijdens het onderduiken.

Het parkje is mooi aangelegd, met intieme hoekjes waar je kunt zitten (lezen) en de rozen bloeiden in overvloed.

Kastanjeboom Jardin Anne Frank - Lente in Parijs | Dag 4

Jardin Anne Frank - Lente in Parijs | Dag 4

Paris by night

‘s Avonds worden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang als we net langs de Eiffeltoren lopen na een diner in ‘ons’ wijkje. Op deze plek hebben we tijd staan te genieten van het schouwspel van de ondergaande zon en de reflectie van de toren in de vijver. Nadat we nog een laatste drankje hebben gedaan, is de toren helemaal verlicht. Het blijft een magisch moment.

Eiffeltoren zonsondergang - Lente in Parijs | Dag 4

Eiffeltoren by night - Lente in Parijs | Dag 4

 

‘Sometimes you never know the value of a moment until it becomes a memory’

6 reacties

  • bychristiana

    Prachtig verslag weer, je enthousiasme en liefde voor Parijs spat gewoon van het scherm af! Ik kan me eigenlijk helemaal niet herinneren dat ik ooit bij la Samaritaine geweest ben, het ziet er heel erg mooi uit.

  • Johanna

    Woew wat is dat Samaritain gebouw mooi van binnen (en van buiten). Zo zonde dat dat zo lang leeg heeft gestaan. En zo fijn dat dat mooi gerestaureerd is. Ik ken het alleen dicht en vervallen. Dus weer een rede om snel naar Parijs te gaan. Hebben ze in de trein erheen eigenlijk je inentingscertifikaat gecontroleerd?
    Ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: