5 dagen in Parijs
Parijs

Lente in Parijs | Dag 2

Wakker worden in Parijs, dat blijft toch magisch en op deze dag, zaterdag 30 april, vieren we ook ons 12,5 jarig huwelijk. De zon schijnt door de gordijnen en als ik het raam open en naar rechts kijk, zie ik de top van de Eiffeltoren. Wat zullen we vandaag eens gaan doen?

Galeries Lafayette

Ik merk dat Parijs mij dit keer een beetje overweldigd. Misschien komt het doordat het weer de eerste keer is na 2,5 jaar. Een reis naar het buitenland en de drukte, en dat ik toch van alles wil doen, terwijl ik me had voorgenomen om me te laten leiden door de stad zelf. Tijdens het ontbijt heb ik het erover met mijn man en we besluiten om eerst naar Galeries Lafayette te gaan. Dat vind ik altijd zo’n mooie winkel en dan vooral het uitzicht op Parijs vanaf het dakterras.

IMG 0065 - Lente in Parijs | Dag 2

Zomermode - Lente in Parijs | Dag 2

UItzicht vanaf Galeries Lafayette Parijs - Lente in Parijs | Dag 2

Lente in Parijs

Het weer is fantastisch, een strakblauwe lucht, zon en een geweldige temperatuur om de stad te verkennen. Na Galeries Lafayette lopen we richting Place Vendôme en de Tuilerieën. Het park ligt er prachtig bij. Kleurige bloemenperken, de groen stoeltjes waar we even in gaan zitten om van het park en het zonnetje te genieten. Er gaat van alles door mij heen. Mijn boek, mijn blog en waar ik nu sta…een perfecte plek om daar over na te denken.

Place Vendome - Lente in Parijs | Dag 2

Jardin de Tuilerieen - Lente in Parijs | Dag 2

We lunchen bij café Nemours op Place Colette, een heel mooi café aan de rand van het Jardin du Palais-Royal. Ik geniet van de ambiance, de quiche en het Parijse leven. Na de lunch, die lang heeft geduurd, want we zitten er zo fijn, wandelen we naar het Jardin du Palais-Royal, één van mijn favoriete parken van Parijs. Het park lijkt een beetje weggestopt in de drukte van de stad en is daardoor heel idyllisch. Brede lanen overschaduwd door het groene gebladerte van de bomen, de vijver met daaromheen de groene stoeltjes, de prachtige geurende rozenstruiken. Het liefst had ik hier even gezeten, maar er is geen plek.

Cafe le Nemours - Lente in Parijs | Dag 2

Quiche - Lente in Parijs | Dag 2

Colonnes de Buren Paris 768x1024 - Lente in Parijs | Dag 2

Jardin de Palais Royal - Lente in Parijs | Dag 2

Wandelen door Jardin de Palais Royal - Lente in Parijs | Dag 2

Cafe Kitsune - Lente in Parijs | Dag 2

We gaan richting Saint Germain des Prés, maar ook bij onze favoriete cafes ‘le Bonaparte’ en ‘Café de Flore’ is er geen plek meer en staan er zelfs mensen in de rij! Daar beginnen we niet aan en we gaan weer terug richting Place de la Madeleine waar we wel een plekje vinden op een terras om eindelijk te kunnen proosten op ons 12,5 jarig huwelijk mét champagne.

Seine - Lente in Parijs | Dag 2

Bouquiniste - Lente in Parijs | Dag 2

Cafe de Flore - Lente in Parijs | Dag 2

Champagne 767x1024 - Lente in Parijs | Dag 2

Een bijzondere ontmoeting

‘s Avonds hebben we een leuke afspraak. Met mijn gastblogger, Dominique, hebben we afgesproken op het Place de la Sorbonne, om elkaar nu eens in het echt te ontmoeten. Het wordt een hele gezellige avond en als de schemer over Parijs daalt, pakken mijn man en ik de metro weer terug naar het hotel na een dag vol nieuwe indrukken…

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: