Leef als een Parisienne en...
La Vie Parisienne,  Parijs

Leef als een Parisienne en…

…loop door de straten van Saint Germain-des-Prés
Er zijn een paar wijken waar ik dol op ben en een daarvan is het chique Saint-Germain-des-Prés. In deze mooie wijk vind je (vintage) boetieks, boekhandels (Assouline in de rue Bonaparte en L’Ecume des Pages naast Cafe de Flore zijn mijn favorieten), galerijen en geweldige cafe’s zoals Cafe de Flore, Les Deux Magots, Brasserie Lipp. Als je door deze wijk loopt, word je creativiteit aangewakkerd op het gebied van kunst, mode en gastronomie.

…bezoek conceptstores en unieke boetieks
Sinds de sluiting van conceptstore Colette duiken er eindeloos veel conceptstores op in de hele stad. Een van de bekendste conceptstore is Merci (111 Bd Beaumarchais) met drie verdiepingen vol mooie items. Hier vind je dames-en herenkleding in bohemien-bourgeoisie stijl, interieur artikelen en vergeet het Merci Used Book Cafe niet, waar je van een hapje en drankje kunt genieten tussen het shoppen door.

Frenchtrotters (128 rue Vieille du Temple) waar je de perfecte Parisienne garderobe vindt. Deze concept store is van Carole en Clarent Dehlouz die sinds 2005 hedendaagse en kosmopolitische stijlen combineren uit binnen-en buitenland.

Nous (49 rue Cambon) is opgericht door twee voormalige medewerkers van de opgeheven conceptstore Colette. Hier vind je streetwear, hightech, accessoires en boeken.

Parisienne lifestyle 1024x819 - Leef als een Parisienne en...

Nog meer Parisienne tips

…Ontdek het Île de la Cité
Een van de twee overgebleven natuurlijke eilanden in Parijs, het Île de la Cité, vormt de historie van Parijs. Hier is de stad ontstaan. Op dit eiland vind je de Notre Dame en de nabijgelegen Saint Chapelle Chapel. Een mooie start om Parijs te gaan ontdekken als een Parisienne.

…kleed je als een Parisienne
Heb je tips nodig? Ik kan je het boek ‘Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent’ van Renee Koudstaal aanraden of het blog van Leonce Chenal met insider Parisienne tips.

…weet waar je de zondagen het beste kunt doorbrengen in Parijs
De zondag in Parijs is een (meestal) rustige dag. Op deze dag wordt er vooral genoten van lange brunches. In de Marais bruisen de cafes en winkels door de lokale manier van leven. Het Jardin du Luxembourg is een ware trekpleister. Er wordt er veel geflaneerd door de straten, of een museum bezocht en natuurlijk van een lange brunch genoten. Een echte dag om uit te rusten en inspiratie op te doen voordat de nieuwe werkweer aanvangt.

Wat zou jij graag doen als je naar Parijs zou gaan?

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: