Uit het leven van een Parisienne | De zaterdagochtend
La Vie Parisienne

La vie Parisienne | Zomer in Parijs

Het is augustus, de traditionele maand dat de Parijzenaren de stad verlaten om te genieten van de kust en het leven a la campagne met familie en vrienden.

Parijs, maandag

Het is warm in Parijs…gisteren tikte de thermometer over de 35 graden aan! Ik snap de mensen wel dat ze de stad ontvlucht zijn om de vakantie te vieren aan de kust of in een huis op het platteland, met een zwembad natuurlijk. Vanochtend ben ik eerst gaan ontbijten op het terras van Cafe de Flore, lekker in de schaduw. Bij de kiosk heb ik de Vogue gekocht om te lezen. Het was heerlijk om de stad te zien ontwaken. Iedereen doet wat ie moet doen in de vroege ochtend, om daarna de luiken te sluiten en of binnenshuis te blijven, de koelte in een van de warenhuizen op te zoeken of een plekje op een schaduwrijk terras.

Ik wandel door het 6e arrondissement, een van mijn favoriete wijken van Parijs, het Saint Germain des Pres. Bij theewinkel Lupicia in rue Bonaparte koop ik groene thee met citroen. Ik kan de verleiding niet weerstaan om toch een paar macarons bij Laduree op de hoek te kopen en werp een blik in de etalage van Isabel Marant in de rue Jacob. De rue Jacob is een elegante straat, gelegen tussen Rue des Saints Peres and Rue de Seine, waar je verschillende boetiekjes en galerieën vindt. Mijn wandeling gaat verder naar Boulevard Saint-Germain en neem een kijkje bij boekenwinkel l’Ecume des Pages, een paradijs voor boekenliefhebbers! Ik kan uren dralen tussen de meest mooie covers en wegdromen.

Parisienne chic 1024x1024 - La vie Parisienne | Zomer in Parijs
Jumpsuit: Esprit / Zonnebril: Dior / Tas: Longchamp / Espadrilles: Toni Pons

Het is tijd voor een verkoelend dranje dat ik nuttig op het terras van Cafe Bonaparte in de rue Bonaparte. Aan de overkant van de straat zit een man een boek te lezen op een bankje, toeristen dromen weg bij de etalages van Louis Vuitton, de zon schijnt volop…ik pak de Vogue er weer bij en voel me gelukkig.

Cafe le Bonaparte Parijs e1565091131521 - La vie Parisienne | Zomer in Parijs

Wil je nog meer inspiratie? Lees dan het artikel wat te doen tijdens de zomer in Parijs?

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: