La Vie Parisienne

La Vie Parisienne | Weekend Outfit #2

La Vie Parisienne in een weekend outfit.  In dit artikel geef ik een kijkje in het leven van een Parisienne tijdens het weekend.

Een zonnige dag in Parijs

Parisienne style summer - La Vie Parisienne | Weekend Outfit #2

Linnen bustiertop / Touwzool sandalen: Esprit / De nieuwe Nuxe Huile Prodigiuese Florale / Joggingstyle jeans: Esprit / Canvas shopper: Zara

De zon streelt mij wakker in het Parijse appartement. Ik trek de gordijnen open en zie een strakblauwe lucht. Ik zwaai de deuren open naar het balkon en ruik de versgebakken baguettes en croissant van de boulangerie op de hoek. Na een verfrissende douche, spray ik de nieuwste geur van Nuxe, de Prodigieuse Florale op mijn huid. De geur nodigt uit voor een wandeling door het park waar de sierlijke stenen potten de mooiste bloemen het park voorzien van prachtige kleuren. Een waar feest voor de zintuigen.

Dit prachtige weer nodigt uit om een nieuwe outfit uit de kast te trekken. Een linnen bustiertop, een fijnzittende jogging style jeans en sandaaltjes. Daarbij een shopper, je weet nooit, welke leuke winkels ik tegenkom tijdens mijn wandeling. En anders is het altijd goed voor die versgebakken baguette.

Jardin du Luxembourg

Een van mijn lievelingsparken in Parijs is het Jardin du Luxembourg of le Luco, zoals de Parijzenaars het park noemen. Het park in het 6e arrondissement is een prachtig park waar je niet het gevoel hebt, middenin het bruisende Parijs te zijn. De achthoekige vijver is een speelparadijs voor de kinderen, die er houten zeilbootjes laten varen. Er is ook een poppentheater en een muziektent waar op zondag tijdens het seizoen, muziek concerten worden gegeven. Een rustig hoekje, waar men aan weerskanten van de fontein vaak zit te lezen, is de Medici fontein. Bij heel warm weer is dit een hele fijne schaduwrijke plek.

Ik wandel rond en besluit na een tijdje om in een van de vele groene stoeltjes neer te strijken en te genieten van dit paradijs in Parijs.

“After joyfully working each morning, I would leave off around midday to challenge myself to a footrace. Speeding along the sunny paths of the Jardin du Luxembourg, ideas would breed like aphids in my head—for creative invention is easy and sublime when air cycles quickly through the lungs and the body is busy at noble tasks.” (Roman Payne)

 

Ja, ik wil meer Parisienne inspiratie!

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: