Uit het leven van een Parisienne | De zaterdagochtend
La Vie Parisienne

La vie Parisienne | Stijlvol cocoonen

Het is weer zover. In Parijs zitten we in lockdown, zoals afgelopen voorjaar. Een uurtje per dag mogen we naar buiten en dan binnen 1 km van je huis om een luchtje te scheppen. Mijn gastblogger schreef er al eerder een artikel over hoe het leven in Parijs eruit ziet tijdens een lockdown. De altijd bruisende stad is veranderd in verlaten straten en stilte… stilte in Parijs vind je anders in Jardin du Palais-Royal of in Montmartre in de vroege uurtjes. Stijlvol cocoonen, dat is wat ik nu doe.

Mijn leven in mijn Parijse appartementje

Nu ik weer meer in mijn Parijse appartementje bivakkeer, heb ik mijzelf getrakteerd op een fijne outfit om stijlvol in te cocoonen. Ik ben in een nieuw boek begonnen: A kiss from mr. Fitzgerald geschreven door Natasha Lester.

The Roaring 20s – a time for glamour, frivolity and freedom for women. But for Evie Lockhart, a small-town girl who is determined to become one of the first female doctors, it means turning her back on her family and the only life she’s ever known. In a desperate attempt to support herself through Columbia University’s medical school, Evie auditions for the infamous late-night Ziegfeld Follies on Broadway. But if she gets the part, what will it mean for her new relationship with Upper East Side banker Thomas Whitman – a man Evie thinks she could fall for, if only she lived a less scandalous life . .

Stijlvol cocoonen, dat is wat ik nu thuis doe. In een fijn loungesetje, op de bank, met uitzicht op de appartementen aan de overkant, geniet ik van dit fijne boek, een pot thee en de rust. Geen afspraken in een cafe met vriendinnen, geen lange shopsessies (maar ik kijk nu meer online, heb je de nieuwe wintercollectie van Sezane al gezien? 🙂

Ik werk nu meestal vanuit huis en tussen de middag, na de lunch, ga ik boodschappen halen en maak ik een wandelingetje. Het blijft vreemd om Parijs zo te zien. De stoelen in de cafe’s staan opgestapeld. Bladeren waaien over de straat en worden haast niet vertrapt door voetgangers. De stilte van de stad is vreemd maar toch geniet ik ook van deze stilte en rust. Ik maak kennis met een heel ander Parijs dan ik gewend ben. Het stadse landschap is authentiek.

Maar wat altijd blijft stralen in de najaarszon is de Eiffeltoren. Wat er ook gebeurt, deze toren zal ons herinneren aan ons Parijs!

Lounge outfit 1024x739 - La vie Parisienne | Stijlvol cocoonen
Trui: C&A / Broek: C&A / Pantoffels: Ugg / Kussen: HK Living / Geurkaars: Maison Berger

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: