Parijs, interieur en lifestyle

La vie Parisienne | Parijs ontwaakt…

La vie Parisienne | Parijs ontwaakt…

Parijs ontwaakt… na meer dan zes maanden gesloten horeca, zijn de Parijse straten weer levendiger aan het worden. De cafe’s hebben hun terrassen schoon geschrobt en de luifels naar beneden gedaan. De koffiegeuren komen je weer tegemoet, net als een schaterlach van het terras op de hoek. Parijs is weer een beetje Parijs. De café cultuur hoort er gewoon bij. ‘s Ochtends een express aan de bar, ‘s middags een drankje op het terras in de zon.

Parijs was stil.  Een stad die altijd gonsde, viel stil. De straten en pleinen waren leeg, op een enkeling na. De laatste keer dat ik over deze situatie schreef, was het nog winter en was ik vooral aan het cocoonen. De zon laat zich nu gelukkig steeds meer zien en de zomer staat voor de deur. Toeristen zijn er nog niet, maar de Parijzenaar geniet van zijn stad. Vooral het terras, want dat hebben ze echt gemist. Iemand omschreef het met: ‘there’s a heartbeat again’ en ja, zo voelt het ook echt. Er werd zelfs geklapt toen de terrassen weer open gingen. Een hartverwarmend gevoel.

Place Furstemberg Paris - La vie Parisienne | Parijs ontwaakt...

De niet essentiele winkels en musea mochten ook weer de deuren openen. Het leven komt weer een beetje terug, ook al is dit met restricties, maar het is beter dan helemaal niets. Voorzichtigheid blijft geboden, maar er is weer een wat normaler ritme.

En nu is het afwachten hoe de situatie zich gaat ontwikkelen en wanneer de toerist ook weer kan genieten van al het moois in Parijs. Ik hoop dat het niet meer zo lang op zich zal laten wachten.

 6 thoughts on “La vie Parisienne | Parijs ontwaakt…”

  • Fijn inderdaad, dat het normale ritme weer een beetje terug aan het komen is. We waren laatst een film aan het kijken waarin we een hele grote mensen massa zagen en toen zei Andre al dat het zo raar is dat je eigenlijk al een lange tijd zelf niet meer in z’n mensen massa gestaan hebt;-) Vreemd hoe gauw je eigenlijk aan dingen went (alhoewel ik me kan voorstellen dat sommige mensen aan bepaalde maatregelen nooit hebben kunnen wennen!)
    bychristiana recently posted…Je rozen laten drogen, 4 handige tips voor het beste resultaat!My Profile

    • Klopt, ik heb dat gevoel ook heel erg als ik opeens grote massa’s zie op tv of mensen heel dicht bijelkaar staan terwijl dat allemaal pre corona tijd was 🙂 Je went toch snel aan nieuwe regels, vond ik ook bijzonder om mee te maken.

  • Het blijft een bizarre tijd, met horeca (en winkels, bioscopen, musea, etc) zo lang dicht, helemaal in een stad als Parijs. Laten we hopen dat dit de laatste lockdown was en we straks definitief kunnen terugkeren naar het leven dat we gewend waren. En we zullen überhaupt weer aan de drukte moeten wennen denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: