La Vie Parisienne
La Vie Parisienne

La vie Parisienne | Parijs ontwaakt…

Parijs ontwaakt… na meer dan zes maanden gesloten horeca, zijn de Parijse straten weer levendiger aan het worden. De cafe’s hebben hun terrassen schoon geschrobt en de luifels naar beneden gedaan. De koffiegeuren komen je weer tegemoet, net als een schaterlach van het terras op de hoek. Parijs is weer een beetje Parijs. De café cultuur hoort er gewoon bij. ‘s Ochtends een express aan de bar, ‘s middags een drankje op het terras in de zon.

Parijs was stil.  Een stad die altijd gonsde, viel stil. De straten en pleinen waren leeg, op een enkeling na. De laatste keer dat ik over deze situatie schreef, was het nog winter en was ik vooral aan het cocoonen. De zon laat zich nu gelukkig steeds meer zien en de zomer staat voor de deur. Toeristen zijn er nog niet, maar de Parijzenaar geniet van zijn stad. Vooral het terras, want dat hebben ze echt gemist. Iemand omschreef het met: ‘there’s a heartbeat again’ en ja, zo voelt het ook echt. Er werd zelfs geklapt toen de terrassen weer open gingen. Een hartverwarmend gevoel.

Place Furstemberg Paris - La vie Parisienne | Parijs ontwaakt...

De niet essentiele winkels en musea mochten ook weer de deuren openen. Het leven komt weer een beetje terug, ook al is dit met restricties, maar het is beter dan helemaal niets. Voorzichtigheid blijft geboden, maar er is weer een wat normaler ritme.

En nu is het afwachten hoe de situatie zich gaat ontwikkelen en wanneer de toerist ook weer kan genieten van al het moois in Parijs. Ik hoop dat het niet meer zo lang op zich zal laten wachten.

 

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: