Champagne drinken in Parijs
Parijs

La vie Parisienne | Oudjaar in Parijs

 

Oudjaar in Parijs is heel anders dan wij die kennen. Er zijn geen grote vuurwerkshows en we rennen niet om 12 uur naar buiten om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen (in normale tijden :)). Nee, in Parijs (en heel Frankrijk!) gaat het er heel anders aan toe.

Reveillon

In Frankrijk vier je Reveillon of Saint-Sylvestre vooral thuis met familie of vrienden. Het eten en de champagne staan hierbij centraal. In normale tijden worden er wel feestjes georganiseerd waar je kaartjes voor moet kopen. De Eiffeltoren gaat ook eerder dicht, maar de lichtshow duurt om middernacht wel langer dan normaal.

De maaltijden zijn best luxueus en de tradities hierbij zijn ook regionaal. Als voorgerecht wordt er vooral kreeft, oesters, escargots of foie gras geserveerd. Een traditioneel gerecht is kalkoen met kastanjes bereid. Een kaasplankje na afloop kan natuurlijk niet ontbreken. Als dessert wordt er vaak een bûche de Noël genuttigd (klik hier voor het recept). Bij dergelijke diners wordt meestal kwaliteitswijn gedronken, vaak met champagne of soortgelijke mousserende wijnen als afsluiting.

Meestal gaan wij na de kerstdagen naar Parijs en zijn we een dag voor Reveillon weer thuis, om toch Oudjaar met oliebollen te kunnen vieren. Als we wel met Oudjaar in Parijs zouden zijn, dan zouden we heerlijk uit eten gaan en daarna een wandeling door Parijs maken om te genieten van de lichtshow op de Eiffeltoren en proosten op een nieuw jaar met nieuwe kansen.

Dit jaar zijn we thuis en wordt er een kaasplank bezorgd door de traiteur en staat de champagne inmiddels al koud. Als toetje trakteren we ons op een appel-peer crumble en zetten we een fijne serie op. Met deze heerlijke hapjes komen wij de avond wel door!

Borrelplank Nobels Brood - La vie Parisienne | Oudjaar in Parijs

Geen Parijs dus dit jaar… ik mis de stad heel erg maar ik heb goede hoop dat we volgend jaar weer meer kunnen en heb ik stille hoop dat een reisje naar mijn favoriete stad er wel in gaat zitten.

Ook al nip ik vanavond aan mijn champagne in homewear, toch wil ik een Parijse outfit met jullie delen die je ook zeker na Oudjaar kunt dragen!

Oudjaar outfit 1024x736 - La vie Parisienne | Oudjaar in Parijs

Witte blouse met strik: Only / Flared legging: Vero Moda / Mintgroene pumps: Otto

Ik wens jullie een hele mooie jaarwisseling en een vooral gezond 2021!

365 new days…365 new chances!

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: