La Vie Parisienne

La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

September is aangebroken daarmee ook meteen het laatste kwartaal van 2019. Wat gaat dit jaar toch snel!

Vorig jaar schreef ik over la rentrée, de Franse aanduiding voor het begin van een nieuw seizoen

De zonovergoten avonden, een zeebriesje, een drankje binnen handbereik, de zandkorrels tussen de tenen, het is een mooie zomerherinnering. De koffers liggen weer op zolder, de was is gedaan, de boodschappenlijstjes liggen klaar…tijd voor een nieuw begin en voor het laatste kwartaal van 2019 en het begin van het herfstseizoen. De winterjassen hangen alweer in de etalages, de kranten en tijdschriften schrijven over nieuwe boeken en tentoonstellingen die verschijnen en trappen daarmee het literaire en culturele seizoen af.

Mindset verandering

Ook al pak ik juist de koffer van zolder om deze in te gaan pakken voor mijn zomervakantie, denk ik al wel na over het laatste kwartaal van 2019. Dit jaar was bijzonder en anders dan voorgaande jaren, wat helemaal niet erg is, want het heeft me ook veel gebracht en geleerd. Geleerd dat ik op tijd mijn grenzen moet aangeven en om meer in het “nu” te leven. Mijn agenda liet ik even voor wat hij was. Ik plande bijna niets en dat voelde als een bevrijding. En ik merkte dat mijn mindset hierdoor veranderde. Tijd nemen voor dingen. Of juist helemaal niet met tijd bezig zijn als het niet perse nodig was. De tijd gaat soms al in een sneltreinvaart voorbij. Het was tijd om soms even op de “pauze” knop te drukken en te beseffen wat er allemaal om mij heen is. Mindfullness…iets waar ik veel meer mee bezig ben en mij de rust en creativiteit geeft, die ik nodig heb.

“We’re so busy watching out for what’s just ahead of us that we don’t take time to enjoy where we are.” – Bill Watterson

Creativiteit

Het is een soort van transformatie die ik de afgelopen tijd ben doorgegaan en ik eens goed heb nagedacht, waar ik echt gelukkig van word. Een van die dingen is creatief bezig zijn. Ik ben altijd wel creatief geweest, maar nam er niet altijd de tijd voor. Nu wel! En niet alleen op schrijfgebied. Op een van de brocante markten die we dit voorjaar bezochten, kocht ik een klein kaptafeltje dat een verfbeurt nodig heeft. De muur in de slaapkamer heeft op opknapbeurt nodig. De woonkamer willen we anders ingedeeld hebben, dus ik ben aan de slag gegaan met moodboards. Interieurstyling is mijn nieuwe liefhebberij naast het schrijven geworden. Op Pinterest heb ik een bord interieur aangemaakt, waar ik alle ideeën op bewaar. Neem gerust een kijkje!

De laatste drie maanden van 2019 wil ik dit meer gaan uitwerken en ik hoop snel meer te vertellen over het nieuwe project waar ik aan mee werk. Al met al ben ik heel tevreden met hoe alles loopt en ga ik genieten van de komende tijd en reisjes.

Heb jij nog een doel voor het einde van dit jaar?

14 thoughts on “La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

 1. Bizar he, dat het gewoon alweer september is! Heerlijk, dat je wat leuke interieurprojecten gaat oppakken, Wij zijn vorig jaar getrouwd en toen ging eigenlijk al onze energie (en oh ja, al ons geld;-) in de bruiloft(en) en dit jaar zijn we met diverse projecten in ons huis bezig. Ik vind het sowieso altijd heerlijk om in huis bezig te zijn, maar nu met de herfst die eraan komt en de dagen dat je toch grotendeels binnen bent, helemaal!
  bychristiana recently posted…Verschillende kleuren combineren in je interieur, zó doe je datMy Profile

 2. Zo herkenbaar dat je voelt dat de tijd aan je voorbij vliegt, en echt goed dat je rustiger aan bent gaan doen 🙂 Ik doe nu sinds eind juli precies hetzelfde en het voelt zo goed. Ik geniet echt van iedere dag en merk ook veel creatiever te kunnen zijn net als jij! Misschien ook leuk om hier een collage van Pinterest plaatjes te delen van alles wat je wilt gaan doen aan huis enzo? 🙂
  Eva recently posted…Sundays walkMy Profile

  1. Wat goed dat jij er ook bewuster mee bezig bent. Het is zo fijn om je creativiteit weer terug te hebben. Ik zal kijken wat ik kan doen aan die collage. Op Pinterest zit je namelijk met copyright op de foto’s die je niet zomaar mag delen.

 3. Fijn he, zo’n mindset. Ik ben zelf ook nog een beetje zoekende hierin als kersverse moeder. Maar heel herkenbaar, dat de tijd zo voorbij vliegt.

 4. September hoort nog bij het derde kwartaal. Oktober, november en december bij de laatste. Ik heb wel een aantal doelen die ik nog wil doen voor 2020 begint. O.a. mijn kersverse thuis studie (gisteren binnen gekregen) blijven volgen, want dat is wat me happy maakt!

 5. Wat een mooie blog en je hebt helemaal gelijk! Wat goed dat je meer in het hier en nu bent gaan leven, ik ben daar ook steeds meer mee bezig. Ik wil de laatste maanden ook wat meer met creativiteit bezig zijn en echt eens te zoeken naar wat ik leuk vind om te doen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.