La rentrée- het laatste kwartaal van 2019
La Vie Parisienne

La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

La rentrée- het laatste kwartaal van 2019

September is aangebroken daarmee ook meteen het laatste kwartaal van 2019. Wat gaat dit jaar toch snel!

Vorig jaar schreef ik over la rentrée, de Franse aanduiding voor het begin van een nieuw seizoen

De zonovergoten avonden, een zeebriesje, een drankje binnen handbereik, de zandkorrels tussen de tenen, het is een mooie zomerherinnering. De koffers liggen weer op zolder, de was is gedaan, de boodschappenlijstjes liggen klaar…tijd voor een nieuw begin en voor het laatste kwartaal van 2019 en het begin van het herfstseizoen. De winterjassen hangen alweer in de etalages, de kranten en tijdschriften schrijven over nieuwe boeken en tentoonstellingen die verschijnen en trappen daarmee het literaire en culturele seizoen af.

Mindset verandering

Ook al pak ik juist de koffer van zolder om deze in te gaan pakken voor mijn zomervakantie, denk ik al wel na over het laatste kwartaal van 2019. Dit jaar was bijzonder en anders dan voorgaande jaren, wat helemaal niet erg is, want het heeft me ook veel gebracht en geleerd. Geleerd dat ik op tijd mijn grenzen moet aangeven en om meer in het “nu” te leven. Mijn agenda liet ik even voor wat hij was. Ik plande bijna niets en dat voelde als een bevrijding. En ik merkte dat mijn mindset hierdoor veranderde. Tijd nemen voor dingen. Of juist helemaal niet met tijd bezig zijn als het niet perse nodig was. De tijd gaat soms al in een sneltreinvaart voorbij. Het was tijd om soms even op de “pauze” knop te drukken en te beseffen wat er allemaal om mij heen is. Mindfullness…iets waar ik veel meer mee bezig ben en mij de rust en creativiteit geeft, die ik nodig heb.

“We’re so busy watching out for what’s just ahead of us that we don’t take time to enjoy where we are.” – Bill Watterson

Creativiteit

Het is een soort van transformatie die ik de afgelopen tijd ben doorgegaan en ik eens goed heb nagedacht, waar ik echt gelukkig van word. Een van die dingen is creatief bezig zijn. Ik ben altijd wel creatief geweest, maar nam er niet altijd de tijd voor. Nu wel! En niet alleen op schrijfgebied. Op een van de brocante markten die we dit voorjaar bezochten, kocht ik een klein kaptafeltje dat een verfbeurt nodig heeft. De muur in de slaapkamer heeft op opknapbeurt nodig. De woonkamer willen we anders ingedeeld hebben, dus ik ben aan de slag gegaan met moodboards. Interieurstyling is mijn nieuwe liefhebberij naast het schrijven geworden. Op Pinterest heb ik een bord interieur aangemaakt, waar ik alle ideeën op bewaar. Neem gerust een kijkje!

De laatste drie maanden van 2019 wil ik dit meer gaan uitwerken en ik hoop snel meer te vertellen over het nieuwe project waar ik aan mee werk. Al met al ben ik heel tevreden met hoe alles loopt en ga ik genieten van de komende tijd en reisjes.

Heb jij nog een doel voor het einde van dit jaar?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: