La Parisienne Lookbook e1509912174327 - La Parisienne Lookbook
Boeken & Schrijven

La Parisienne Lookbook

Een paar jaar geleden was ik in de ban van het boek La Parisienne – je persoonlijke stijlgids van Ines de la Fressange en het was daarna wachten op een vervolg. En dat kwam er! Een paar weken geleden kwam de Nederlandstalge versie van La Parisienne Lookbook uit, die je inspireert om voor elke gelegenheid een eigen stijl te creeren en je antwoord te geven op de vraag: wat doe ik aan vandaag?

Wie is Ines de la Fressange?

Ines de la Fressange is een hele bekende Franse stijlicoon die jarenlang model is geweest, onder andere voor Chanel. Ze heeft haar eigen boetiek in Parijs en schrijft boeken over mode en de Parisienne.

Het boek

Zelfs met een volle kledingkast komt elke dag weer dezelfde vraag op: wat doe ik aan vandaag? Ines de la Fressange ademt de Parijse stijl en elegantie. Ze helpt je van A tot Z om voor iedere gelegenheid de juiste combinatie te kiezen. Met een aantal tijdloze, klassieke kledingstukken, aangevuld met basis of luxere kleding, creëert ze de perfecte stijlvolle look.Van jas tot tas, laat je inspireren door de vele modefoto’s in dit boek! (bron: Bol.com)

 

Ik ben dol op dit soort boeken en op de Parijse stijl van kleden. En ik probeer deze stijl ook zoveel mogelijk door te voeren in mijn eigen kledingkast en ook mijn eigen stijl trouw te blijven. Hoge hakken zie je mij bijvoorbeeld niet dragen, zo ook geen rokken. Ik voel mij meer thuis in de jeans, ballerina’s of chelsea boots, een blouse of jasje. Saai? Nee, ik denk het niet. Vanuit deze basis outfit kun je zoveel varieren en dat is wat Ines laat zien in La Parisienne Lookbook.

De basis garderobe

In het begin van het boek, staat een lijst met alle (basis) stukken die een Parisienne in de kast heeft hangen. Deze stukken kun je allemaal met elkaar mixen zodat je toch elke keer een andere outfit hebt. Dit is voor mij soms ook een uitdaging maar ik moet zeggen, dat ik de leukste outfits heb, waar ik totaal niet lang over nagedacht hebt. En laat dat nu net een van de regels zijn van de Parisienne!

Thema’s

Ines heeft de gelegenheden leuk beschreven in thema’s zoals: het wordt een zware dag, in drie minuten tijd je bed uit en naar je werk of ik ga lunchen met mijn oudtante die sinds 1970 geen modeblad meer heeft ingezien. Ik kan hier hartelijk om lachen!
Door deze (grappige) thema’s geeft La Parisienne Lookbook een veelvoud aan tips om soms ook out of the box te denken.

 

Ken jij dit boek al?

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: