Great Gatsby
Parijs

Kort verhaal: kerst à la Great Gatsby

 

Als ik aan Kerstmis denk, denk ik aan mooie kerstversiering en verlichting, gezellige avonden, heerlijk eten en muziek. Ik ben een grote fan van de Roaring Twenties en dit bracht mij op het idee om een kort verhaal over kerst  à la Great Gatsby te schrijven. Lees je mee? 

De voorbereiding

Het is koud buiten en de middagkrant heeft sneeuw voorspeld. Het is 1927, de stad is in de ban van de Charleston, flappers, schrijvers, actrices, schilders, zangers … iedereen is naar Parijs gekomen om hun dromen na te jagen. Parijs heeft het allemaal.
En nu zijn de kerstdagen aangebroken.
Op de bovenste etage van het Parijse appartement aan de Boulevard Saint-Germain steek ik de kaarsen aan. Ik vang mijn eigen blik in de grote spiegel dat boven de schoorsteenmantel hangt. Het is een bewogen jaar geweest. Verhuizen van het platteland naar de grote stad, nieuwe vrienden maken, schrijven tot diep in de nacht, teveel feesten…het begint zijn tol te eisen. En toch wil ik het niet missen.

Mijmeringen

Ik heb een nieuwe jurk gekocht. Een zwarte jurk met pailletten. Mijn man draagt ​​zijn pak. We hebben nog even de tijd voordat de eerste gasten zullen arriveren. Ik staar uit het raam en bewonder de weerkaatsende lichtjes. De stad heeft zich omhuld in kerstlicht. Wat is dit jaar snel voorbij gegaan! En wat heeft Parijs mij veel gebracht. Ook al bracht ik teveel tijd door in cafés en bij vrienden thuis, is het mij gelukt om mijn eerste manuscript uitgegeven te krijgen. 

Jaren 20 feestjurk 1024x1024 - Kort verhaal: kerst à la Great Gatsby

Jurk: Frock&Frill / Pumps: van Haren

Een Parijs kerstfeest

Onze gasten bewonderen onze  mooie rode versieringen en de kerstboom. De kaarsen in de kerstboom geven een warme gloed aan het geheel. Sommige dansen de Charleston en drinken wijn of gin-tonic. De juwelen van de dames schitteren in het kaarslicht.
Na het dansen, luisteren we naar kerstliedjes en zingen uitbundig mee. Onze magen beginnen te knorren als een heerlijke geur uit de keuken ons tegemoet komt. De tafel is prachtig bedekt. Ik heb het zilveren bestek meegenomen toen we naar Parijs verhuisden. Als ik naar de keuken loop om te kijken hoe ver de kokkin is met het eten, zie ik dat het begint te sneeuwen. Parijs in de sneeuw. Kan het nog mooier?

Diner in de stijl van de jaren 1920

We genieten van het heerlijke eten, de hors d’oeuvres: gevulde eieren en champignons, rauwkost met dips, zalmmousse op gesneden brood, olijven en geroosterde noten. Verder staat er een verscheidenheid aan kip, kalkoen, aardappelpuree, Waldorf- en Caesar salades op tafel. Het dessert bestaat uit heerlijke citroentaart met cognac en verse geraspte citroenschil en citroensap. Dit was de heerlijkste cake die ik ooit in mijn leven heb geproefd! De gasten waren er ook zeer over te spreken want er bleef niets over.

De gasten vertrekken midden in de nacht. De Parijse straten zijn bedekt met een paar centimeter sneeuw. Ik sta bij het raam om het prachtige beeld te aanschouwen. Mijn man komt naast mij staan en knikt goedkeurend.

“Wat ben ik blij dat we deze stap hebben genomen.” Ik geef hem een kus en loop naar de tafel om mijn glas bij te schenken.  Wat een geweldig kerstfeest! En een Parijse avond om nooit te vergeten!

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: