Klus update | Een nieuwe hal, behang eraf en een nieuw klus project

Verbouwen - Klus update | Een nieuwe hal, behang eraf en een nieuw klus project

Klus update | Een nieuwe hal, behang eraf en een nieuw klus project

Sinds begin dit jaar zijn we bezig om ons huis te renoveren. De woonkamer en keuken en de hal zijn inmiddels klaar. Het is een hoop werk, maar we zijn zo blij met het resultaat dat het motiveert om meerdere ruimten in huis te gaan renoveren. Vandaag in de klus update: een nieuwe hal, behang eraf en een nieuw klus project. Lees je mee?

Een nieuwe hal

Ik zal, als alles echt af is, meerdere blogposts wijden aan hoe het nu allemaal geworden is, al kun je al wel zien hoe we de keuken en de woonkamer hebben verbouwd. De hal was altijd een doorn in ons oog. Omdat het een hele kleine hal is, kun je er niet heel veel mee. We hebben talloze keren behang gehad, maar het was het net niet. Mijn man kwam om het lumineuze idee om planken van steigerhout te bevestigen aan de twee muurtjes. Daarnaast vond ik geen mooie kapstok, dus kozen we voor vintage haakjes wat er ook veel mooier uitziet en meer ruimte creëert. Op de vloer lag eerst laminaat, maar dat hebben we weggehaald en de droogloopmat doorgetrokken. Zo heb je nooit meer vies laminaat als je regent en hoef je deze af en toe te stofzuigen en het staat ook heel mooi bij het steigerhout. Het enige dat nog gedaan moet worden, zijn de twee muurtjes richting de woonkamer, te behangen. Hier kozen we wel weer voor behang, omdat hier minder licht komt en het een speels effect geeft met de rest van de hal.

Gerenoveerde hal - Klus update | Een nieuwe hal, behang eraf en een nieuw klus project

Slaapkamer

Ook hebben we de slaapkamer opnieuw geverfd en ingericht. Het resultaat zal ik ook zo snel mogelijk met jullie delen, dus stay tuned 🙂

Mijn schrijfkamertje

Mijn schrijfkamertje is een ruimte met een dakkapel waar dus heel veel licht in valt. Omdat we een airco (met verwarming) hebben laten plaatsen, liep de buis precies over mijn Eiffeltoren behang (en dan ook precies over de top!). Dat zag er niet meer uit. We besloten het behang eraf te halen en meteen al het andere behang ook om de muren te verven. Toen we een muur hadden geverfd, kwamen we op het idee, om een muur hetzelfde bloemenbehang te geven, als de muur onder de dakkapel. Dit is inmiddels gebeurt, we moeten nog twee muurtjes verven en het plafond en de schuine muren van de dakkapel met gipsplaten dichtmaken. En dan kan het leukste weer beginnen: het stylen. Ik neem jullie natuurlijk mee in dit proces.

Een nieuw klusproject

Maar we zijn nog niet klaar. De bovenverdieping van ons huis, dat twee kamertjes en een overloop heeft, is ook aan een grondige renovatie toe. Nu staat het tjokvol klus spullen en is een kamer ingericht met onze kledingkast die we verplaatst hebben uit de slaapkamer. Doordat we deze kast uitelkaar hebben gehaald en weer opnieuw in elkaar hebben gezet, is de kast helaas niet zo stevig meer. Dat heeft ons aan het denken gezet wat we met de kamer willen. Daar zal ik in een ander artikel meer op in gaan, anders wordt deze blogpost veels te lang 🙂

Ben jij momenteel aan het klussen?

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  1. Je zal je dus niet vervelen de aankomende tijd! Goed! Overigrns kan ik me bij je hal nog niets voorstellen, maar ik wacht gewoon op de volgende updates, succes

  2. Wat is het leuk geworden met dat hout! En zo linkt het ook wat naar de laminaat, tof effect!
    Goed gevonden ook zo met de kapstokjes. Want die zijn vaak zo massief aanwezig hé, en zouden dan het leuke houteffect doorbreken.
    Ik ben al benieuwd om het hele resultaat te zien.

    Hier nog wat kleine klusjes op de lijst, vooral in de bergruimtes en het washok. Afgelopen weekend heeft mijn man wat extra legplanken gemaakt in de kast in de garage en washok. Zo blij mee, nu kon ik de kast veel beter inruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.