Je thuiswerkplek gezellig maken met een nieuw vloerkleed
Interieur

Je thuiswerkplek gezellig maken met een nieuw vloerkleed

Een goede plek kiezen om te kunnen werken

Veel mensen zullen vanaf nu weer meer thuis gaan werken gezien de nieuwe strengere maatregelen die zijn afgekondigd. Sommige van ons hebben daar ervaring mee gezien de periode eerder dit jaar. Vandaag laat ik zien hoe je je thuiswerkplek gezellig kunt maken en leg ik de nadruk daarbij op een nieuw vloerkleed.

Als je veel thuiswerkt, is het belangrijk om een goede plek te kiezen waar je je werk geconcentreerd kan doen. Ik besef heel goed dat dit niet altijd mogelijk is, maar probeer een plek te creeren met goed licht, niet teveel spullen om je heen die je niet nodig hebt. Het is belangrijk dat je je goed kunt focussen en dat je je prettig voelt in de ruimte.

De ruimte gezellig maken met decoratie

Wellicht gaat het thuiswerken nog lang duren of deed je dit misschien al? Om het werken in de ruimte nog prettiger te maken, is het leuk om deze ruimte gezellig aan te kleden met decoratie en een vloerkleed voor de demping en de warmte. Kies voor een nieuw kleurtje op de muur. Kleuren hebben invloed op je emoties. Hoe is de ruimte ingericht? Heb je een hele kamer als thuiswerkplek of een hoekje van deze ruimte? In het laatste geval zou je het hoekje kunnen afscheiden van de rest van de ruimte door die muur een andere kleur te geven. Kies voor oranje (verhoging van de focus), blauw (geeft een goede impuls aan je creatieve brein) of een groentint (balans). Daarnaast is het raadzaam om planten in de ruimte te zetten omdat planten de lucht zuiveren en daardoor je productiviteit verhogen. Daarnaast is een fijn bureau ook essentieel. Er zijn zoveel soorten bureaus, waar je uit kunt kiezen, dus er is altijd wel een, die bij jouw werkzaamheden in de ruimte past.

Wat persoonlijk voor mij goed werkt, is dat ik mooie decoratie om mij heen heb. Dat voelt heel prettig. Ik heb bijvoorbeeld een bos droogbloemen staan, mijn brocante verzameling om mij heen en een fijn bankje om mijn thee te drinken. Wat ik alleen nog mis, is een mooi vloerkleed omdat de laminaatvloer best koud is en ik een vloerkleed heel mooi vind in een interieur. Ik ben al op zoek gegaan naar een mooi exemplaar en kwam tijdens mijn zoektocht bij OTTO terecht. De keuze in vloerkleden is reuze, maar ik weet al precies wat ik wil.

Het kiezen van een vloerkleed

Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Bepaal hoe groot het vloerkleed moet zijn. De standaard maten zijn: 170cmx240 cm, 200×300 en 250×350.
  • Van welk materiaal mag het vloerkleed gemaakt zijn? Hou je van wol, of toch liever katoen?
  • Bepaal de stijl in de ruimte en kies daar je vloerkleed op uit. Het is leuk om daar een beetje mee te spelen. Heb je een moderne stijl qua meubels? Mix dit dan met een vintage vloerkleed. Heb je meer donkere meubels? Kies dan voor een licht vloerkleed of een fellere kleur of motieven.  Denk altijd aan het contrast, dat maakt de ruimte mooi.
  • Vloerkleden zijn er in bepaalde vormen. Een vierkant kleed staat heel mooi in een ruimte die een andere vorm heeft dan een vierkant. Wat ook een heel speels effect geeft is om twee verschillende vormen deels over elkaar te leggen. Of kies een rond vloerkleed die alle rechte lijnen in huis doorbreekt, dit geeft ook een heel speels effect. Zo zie je dat er talloze mogelijkheden zijn om je interieur nog mooier te maken met het juiste vloerkleed.

Mijn schrijfkamertje heeft een hele metamorfose ondergaan en nu is het tijd om een vloerkleed aan te schaffen. Deze staat op mijn wensenlijstje:

hoogpolig vloerkleed belle leonique rechthoekig hoogte 35 mm machinaal geweven beige - Je thuiswerkplek gezellig maken met een nieuw vloerkleed

Wat is jouw favoriete stijl van een vloerkleed?

unnamed - Je thuiswerkplek gezellig maken met een nieuw vloerkleed

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: