Je dromen vervullen: hoe doe je dat?
Lifestyle

Je dromen vervullen: hoe doe je dat?

Chasin’ your dreams: je dromen vervullen: hoe doe je dat? Er is al zoveel geschreven over het vervullen van je dromen. Maar waarom lukt het niet altijd? Er zijn altijd omstandigheden waarin je misschien een stapje terug moet doen, of dat je droom najagen moet uitstellen. Maar ik geloof er in dat het in iedereen zou kunnen lukken. Dit zijn mijn tips!

Tips om je dromen te vervullen

Stap uit de comfort zone

Doe dingen buiten je comfort zone. Mensen zijn gewoontedieren. Maar neem van mij aan: je staat soms versteld! Je kunt beginnen bij kleine dingen. Neem een ​​andere route naar je werk of naar huis. Doe je aankopen in een andere winkel. Schrijf je in voor een work shop. Probeer een andere sport…er zijn zoveel dingen die  je kunt proberen om uit je comfortzone te stappen en tot andere inzichten te komen.

Bepaal wat belangrijk is in je leven

Wat doe je het liefste Wat is je passie? En waar hou je absoluut niet van? Schrijf dit allemaal op in een notitieboekje. Dit zal je weg naar het vervullen van je dromen worden.

Doe onderzoek

Wil je iets anders in je leven? Doe je onderzoek hoe je dit kunt beginnen. Wat heb je nodig om je dromen na te jagen? Tip: praat met iemand die hetzelfde heeft gedaan of datgene doet wat jij wilt bereiken.

Stel doelen

Als je je dromen wilt vervullen, moet je doelen stellen. Schrijf ze op met een tijdlijn en maak twee kolommen: kleine doelen en grote doelen en een deadline. Dit helpt je om je scherp te houden en niet af te dwalen.

Elimineer negativiteit

Negativiteit kost te veel energie en leidt tot niets. Je hebt je energie nodig om je dromen op dit moment te vervullen, dus probeer er ver weg van te blijven!

Leer van je fouten

Iedereen maakt fouten. Je kunt dat op een negatieve manier zien, maar je kunt er iets positiefs van maken. Leer ervan en neem dit mee naar de weg  om je dromen te vervullen!

Neem obstakels voor lief

Om je doelen en je dromen te bereiken, kom je soms obstakels tegen. Niemand zei dat het makkelijk zou zijn! Laat de obstakels je niet in de weg staan om je dromen na te jagen. Neem ze voor lief, trek er lering uit en ga verder. Als je er erg mee zit, kun je dit altijd van je afschrijven in je notitieboekje. Misschien kun je er nog lering uit trekken of geeft het je een ander inzicht.

Geniet

Zie deze hele route als een leerproces. En wees niet te snel teleurgesteld mocht het niet (meteen) lukken. Het is ook leuk om de kleine doelen te behalen in plaats van meteen de grote doelen. Geniet van dit (leer) proces!

Wees realistisch

Je moet realistisch zijn. Niet elke droom kan (op korte termijn) vervuld worden. Misschien is nu niet het juiste moment, maar dat betekent niet, dat de droom nooit zal uitkomen. Geef niet op!

Wat zijn mijn dromen?

Ik heb een aantal dromen en twee ervan zal ik met jullie delen :). Droom 1 is dat mijn boek wordt uitgegeven door een gerenommeerde uitgeverij. Droom 2 is een (klein) optrekje in Spanje of Zuid-Frankrijk.


Hoe jaag jij je dromen na? En wat is jouw grootste droom?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 reacties

 • Josephine

  De belangrijkste tip uit je lijstje vind ik wel: bepaal wat je belangrijk vindt in je leven. Waarschijnlijk kom je dan uit op begrippen als gezondheid, en waardevolle relaties aangaan en behouden; eigenlijk dingen waar je maar ten dele vat op hebt.

  Het idee dat je al je dromen waar kunt maken, en vooral dat dat aan jezelf ligt, vind ik soms wel eens benauwend. Beseffen en accepteren dat je leven juist niet volledig maakbaar is, geeft denk ik een hoop rust. (Ik weet het, dit klinkt niet bepaald als de American Dream, ofzo 😉 ).
  Josephine recently posted…Nominatie voor Liebster Award en historische blogpraatMy Profile

  • Darina Nykl

   Het kan wel eens benauwend zijn, maar daarom is het juist zo goed om te bepalen wat jij belangrijk vindt in je leven. En je hebt gelijk: soms moet je accepteren dat je niet al je dromen kunt waarmaken maar het is, denk ik, heel waardevol om de droom te hebben. Wie weet waar het naar toe leidt…:)

 • Daenelia

  Geen enkele droom komt spontaan uit. Als er dus iets is wat ik wil, dan doe ik er iets voor. Gek genoeg dacht ik dat dat een normale reactie was, en rekende ik mezelf tot de mensen die niet echt actief ergens achteraan gingen. Maar langzaamaan wordt me duidelijk dat ik eigenlijk best een go-getter ben.
  Mijn grootste tip is om je niet door anderen te laten ompraten als je echt iets wilt doen om je droom te laten uitkomen. Uiteindelijk is het jouw leven en zelfs als het een fout is, is het je eigen fout. En daar leer je dan dus weer van.
  Zonder fouten, geen leermomenten. Zonde als je alles in één keer goed hebt, echt. Maak fouten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: