Interieurstyling, mijn nieuwe hobby!
Interieur

Interieurstyling, mijn nieuwe hobby!

Hoe is mijn nieuwe hobby ontstaan?

Ik was altijd wel bezig met interieur. Het creeren van gezellige hoekjes, mooie meubeltjes, een fijne sfeer aanbrengen vond ik altijd wel belangrijk. Maar daar bleef het altijd wel bij. Sinds we vorig jaar plannen begonnen te maken om de  benedenverdieping grondig aan te gaan pakken, is deze bezigheid meer uitgegroeid tot een nieuwe hobby en denk ik er ook aan om een cursus of opleiding in interieurstyling te gaan volgen, als de tijden weer een beetje rustiger zijn.

Ben je benieuwd naar de verbouwing van onze woonkamer en keuken? Klik dan hier.

Wat is mijn interieurstijl?

De interieurstijl kun je het beste omschrijven als Scandinavisch en landelijk met een vintage tintje. Op de site van VT Wonen heb ik de quiz ‘Welk woontype ben jij?’ gedaan en het resultaat was ‘basic.’

Jij bent basic

Jij bent een basic type. Voor jou ligt schoonheid in eenvoud. Niet teveel gedoe, maar rust en aandacht. Zo sta je in het leven en dat weerspiegelt jouw huis: licht, leefbaar en no-nonsense. Je houdt van natuurlijke materialen. Licht is de basis van je huis. Je maakt het spannend met grafische prints en dessins.

Ik kan mij hier helemaal in vinden. Met de styling van de benedenverdieping begon ik met de basis. Wat zou blijven en wat gingen we vernieuwen? De vloer, die op een echte houten vloer lijkt, maar in het echt laminaat is, zou zeker blijven. De meubels ook, behalve de twee grote banken en de leunstoel. Vanuit deze basis dacht ik verder aan het kleurenpalet. Een muur was donkergrijs en dat wilden we niet meer. We lieten de muren wit stuuken en schilderden deze muur in de kleur ‘Tranquil dawn’ wat een perfecte keuze is. De rest van de muren lieten we wit. Vanuit daar ging ik denken aan de accessoires. Dit vind ik natuurlijk het allerleukste deel om te doen.

Het stylen kon beginnen!

Een van onze wensen was om een klein tafeltje in de nis te plaatsen waar we de computer op konden zetten. Deze stond altijd eettafel en daar was ik niet blij mee. Begin dit jaar vonden we het perfecte tafeltje op een brocante markt. Het is tot nu toe ook een van mijn favoriete brocante vondsten.

Verder kochten we een nieuw vloerkleed, een stoeltje voor bij het tafeltje, een nieuwe bank, kussens, lampen en accessoires. Ik vond het heerlijk om op Pinterest inspiratie op te doen en het interieur bij elkaar te bedenken. Een hele ontspannen bezigheid en het resultaat mag er ook echt zijn. Een hometour zal zeker nog volgen, dus houd mijn blog in de gaten!

Mijn tips aan jou!

Begin met de basis en werk daaruit verder. Wil je een licht interieur, of toch meer met donkere details? Bepaal je interieursmaak en ga op zoek naar bijpassende accessoires. Of kijk eens wat je nog allemaal in huis hebt staan. Je zult versteld staan wat je nog allemaal hebt en wat je kunt gebruiken om je interieur mooi aan te kleden.

Wat is jouw interieurstijl?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: