Hoe woont een Parisienne?
Interieur,  La Vie Parisienne

Interieur inspiratie van een appartement in Parijs

Kenmerken van een Parijs appartement

De Parisienne staat niet enkel bekend om haar tijdloze stijl. Op het gebied van interieur weten de Parisienne een kenmerkende stijl te creëren die tevens een hoog je ne sais quoi gehalte heeft tussen chic en effortless.

Veel mensen dromen van een typisch Parijs appartement. Licht, sfeervol, authentiek, elegant. De keren dat ik door Parijs wandelde, droomde ik van een leuke pied a terre in mijn favoriete stad en om deze a la Parisienne in te richten. Maar wat vind je in een typisch Parijs appartement?

Het interieur van een appartement in Parijs

Visgraatvloer

In een appartement in Parijs zie je vaak een visgraatvloer. Omdat een Parijs appartement vaak veel wit bevat, geeft een visgraatvloer een mooi contrast aan de ruimte en het meubilair.

Kroonluchters

Kroonluchterse geven een romantische sfeer in huis, maar ze kunnen best aan de prijs zijn. Vaak kun je prachtige exemplaren vinden bij brocantes of op internet.

Interieur inspiratie Parijs appartement 1024x540 - Interieur inspiratie van een appartement in Parijs
Copyright: Kasha Paris

Bloemen

Bloemen geven sfeer en zul je vaak zien in een appartement in Parijs. De Parisienne zet ze in een mooie vintage vaas of kiest voor droogbloemen, deze gaan lekker lang mee en geven dat vintage sfeertje aan het interieur.

Sierlijsten

Sierlijsten geven een mooie authentieke sfeer aan het appartement en dienen als een soort schilderij in het interieur.

Kunst en eyecatchers

De Parisienne houdt van kunst. Ze hangt vaak schilderijen of posters op of een mooi kunstobject dat ze op een van de vintage markten op de kop heeft getikt. Kunst weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoner aan het interieur. Ook mix en matchen ze vintage met modern om het speels te houden.

bd Saint Germain 2 1024x653 - Interieur inspiratie van een appartement in Parijs
Copyright: Kasha Paris

Veel wit

Omdat het interieur soms heel druk kan zijn door de vele kunstobjecten, sierlijsten en de kroonluchter, is het belangrijk om de muren dan licht te houden, zodat de objecten ook goed tot hun recht komen.

Wat vind jij van deze interieur inspiratie van een appartement in Parijs?

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: