Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die haar weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode. De beweging was in zekere zin eclectisch, d.w.z. een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerste decennia van de 20e eeuw. Belangrijkste kenmerk van art deco, en tevens het onderscheid met de meer organische art nouveau, is de omarming van technologie in aanvulling op traditionele motieven. De stijl wordt vaak gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen.
Interieur

Interieur inspiratie | The Art of Art Deco van H&M Home

De laatste tijd ben ik een groot fan van de interieur collectie van H&M en dan vooral de art of art deco lijn. Kijk je mee?

Wat is art deco?

Allereerst, wat is art deco? Wikipedia zegt:

Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die haar weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode.

De beweging was in zekere zin eclectisch, d.w.z. een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerste decennia van de 20e eeuw. Belangrijkste kenmerk van art deco, en tevens het onderscheid met de meer organische art nouveau, is de omarming van technologie in aanvulling op traditionele motieven. De stijl wordt vaak gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen.

Art deco in je interieur

Het is geen geheim dat deze jaren van 1920 tot 1939 mij zeer inspireren op interieur en modegebied. Daarom ben ik ook zo enthousiast over de Art of Art deco collectie van H&M. Mijn favorieten? Het satijnen kussen, de geurkaars en de fluwelen lampenkap.

Art deco HM Interieur inspiratie 2 974x1024 - Interieur inspiratie | The Art of Art Deco van H&M Home

 

Art deco HM Interieur inspiratie 1024x982 - Interieur inspiratie | The Art of Art Deco van H&M Home

Ik vind vooral de vormen en het kleurgebruik heel mooi aan de art decostijl. Het oogt heel chique en je kunt er zoveel kanten mee op. Of ik in het bezit ben van art deco uit de jaren 1920-1939? Ja, dat klopt. Ik heb een kaptafel en twee kledingkasten.

Nu zou ik nooit mijn hele huis in art deco stijl willen inrichten, omdat ik het juist leuk vind om te experimenteren en te combineren met een andere stijl. Juist het accent leggen op een bepaalde stijl in ons interieur vind ik het leukste aan interieur styling.

Wil je meer art deco inspiratie? Klik dan hier.

Wat is jouw favoriete interieur stijl?

 

Bron foto’s: H&M

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: