Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer
Interieur

Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer

De keuken

Het zal je misschien niet zijn ontgaan dat wij al een tijdje bezig zijn met de verbouwing van onze keuken en woonkamer. In dit artikel wil ik jullie laten zien wat we allemaal gedaan hebben tot nu toe. Kijk je mee?

Het begon vorig jaar met het idee om de keuken te vernieuwen. De keuken was inmiddels vijftien jaar oud, gedateerd en begon al kapot te gaan. In mei vorig jaar hebben we een keuken uitgezocht en een tekening laten maken en besloten de keuken begin dit jaar te laten plaatsen. We zijn nog een paar keer terug geweest om de tekening aan te laten passen, want soms krijg je toch weer nieuwe ideeën, maar in november vorig jaar was het definitief.

Kersenhout keuken 1024x768 - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer

keuken slopen wandtegels 1024x768 - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer

keuken sloop 768x1024 - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer

keuken verbouwing - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer

Nieuwe keuken - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer
Nieuwe keuken in opbouw

De woonkamer

Ondertussen werden de verbouwplannen uitgebreid naar de woonkamer. De muren konden ook wel een update gebruiken. De houten schrootjes en het granol waren zeker aan vervanging toe. En zo begon ons klus avontuur in de eerste week van januari. Schroten eraf, gipsplaten ertegen aan, spulletjes uitruimen, uitzoeken en naar de kringloop brengen of verkopen. Zo verkochten we best snel onze bankstel (sneller dan ik had verwacht) en bivakkeerden we op mijn roze bankje en een leunstoel. Al met al waren we elk weekend wel bezig met een klus. De keuken werd gesloopt en de afspraak met de stukadoor werd bevestigd. Toen kon het echte kamperen in huis beginnen 🙂

Woonkamer verbouwing 1024x1024 - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer

woonkamer voor stucwerk 1024x768 - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer
Woonkamer voor stucwerk
granol muur - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer
Oude muur
woonkamer na stuckwerk 1024x768 - Interieur | De verbouwing van onze keuken en woonkamer
Woonkamer na stucwerk

Momenteel leven we vooral op de tweede etage. Gelukkig kunnen we al wel koken in de nieuwe keuken en vanaf gisteren kunnen we ook weer afwassen in de keuken of de vaatwasser aanzetten. Ook heb ik de lades ingeruimd. Wat een feest!

Wat moet er nog gebeuren?

De grote klussen zijn gedaan gelukkig. Het wachten is op het goed drogen van het stucwerk, dat toch iets langer duurt, mede door het slechte weer van de afgelopen tijd. De keuken hebben we zelf geïnstalleerd en daarnaast gewoon gewerkt, zonder vrije dagen op te nemen, dus dan duurt het gewoon iets langer. Volgend weekend kunnen we de muren in de woonkamer en keuken voorstrijken en daarna verven. Vandaag wordt er een bezorg afspraak ingepland voor de nieuwe bank. Spannend!

Hoe gaat het met mij?

Tja, ik zal eerlijk zijn, ik heb mijn klus downs wel gehad, maar die duurden gelukkig niet lang. Het is nogal een verbouwing en aanpassing maar ik zie wel in waar we het voor doen en hoe mooi het allemaal wordt. Het hoort er soms gewoon even bij.

Binnenkort kun je dus een hometour verwachten op mijn blog!

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: