Inspiratie nodig voor je interieur? Maak een moodboard!
Interieur

Inspiratie nodig voor je interieur? Maak een moodboard!

Wat is een moodboard?

Iets wat al zo lang op mijn to do lijstje stond, was het maken van een moodboard. We zijn zoveel met ons interieur bezig en interieurstyling is ook mijn nieuwe hobby geworden. Het leek me leuk om mijn ideeen bijelkaar te voegen. Heb jij inspiratie nodig voor je interieur? Maak een moodboard! In dit artikel vertel ik hoe ik mijn moodboard heb gemaakt.

Een moodboard is het visualiseren van een gedachte, een concept of idee. Het kan een handig en mooi hulpmiddel zijn zodat je keuzes (wellicht makkelijker) kunt maken en je dichterbij je doel komt. Je kunt een moodboard maken van bijvoorbeeld je interieur (wat ik heb gedaan), je kledingkast, een droom die je wilt waarmaken of doelen die je wilt bereiken. Als je even zonder inspiratie zit, kun je zo altijd je moodboard raadplegen.

Ontdek je stijl

Allereerst: bepaal wat je interieurstijl is. Van welke kleuren en vormen hou je? Hou je van strak, landelijk, industrieel, romantisch of toch meer vintage invloeden?

Sfeerbeelden verzamelen

Zoek een aantal tijdschriften op die je niet meer leest of zoek plaatjes op Pinterest en print deze uit. Ga naar de bouwmarkt voor kleurstalen. Verzamel alles wat je aanspreekt. Een selectie kun je altijd later nog maken. Ik had zelf zoveel plaatjes, dat ik nog wel een tweede moodboard kan maken.

Hoe maak je een moodboard rotated e1588241542389 - Inspiratie nodig voor je interieur? Maak een moodboard!

Vormgeving

Als je alle plaatjes die je mooi vindt, hebt verzameld, kun je beginnen met het plakken. Ik heb eerst de compositie bepaald, door alle plaatjes los op het bord te leggen. Toen ik tevreden was, heb ik ze vastgelijmd. Je kunt kiezen uit verschillende grootte van de borden, het is maar net wat jij ermee wilt doen. Wil je je moodboard altijd bij je hebben, maak er dan een foto van. Ik heb het moodboard tegen de muur gezet. Tijdens het eten kijk ik er naar en krijg ik soms weer inspiratie voor ons interieur.

Het maken van een interieur moodboard - Inspiratie nodig voor je interieur? Maak een moodboard!

Interieur moodboard - Inspiratie nodig voor je interieur? Maak een moodboard!

Mijn moodboard

Zoals je ziet, is mijn interieur moodboard een mix van een landelijk, brocante, strak interieur en mijn liefde voor Parijs. Zorg dat de basis goed is zodat je vanuit daar kunt werken. Met accessoires, een kleur muur, een vloer, meubels en gordijnen kun je je eigen touch aan het interieur geven. En het leuke is, dat je met accessoires van tijd tot tijd kunt wisselen. Bewaar de accessoires die je even niet gebruikt. Wellicht kun je er later weer een andere compositie mee maken.

Heb jij weleens een moodboard gemaakt of ben je dat van plan? Ik ben heel benieuwd!

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: