11 modeweetjes van mij
Lifestyle

In vijf stappen naar een andere kledingstijl

Laatst was ik mijn kleding aan het uitzoeken en bekroop mij het gevoel om een ietwat andere stijl te gaan dragen. Je kunt me al jaren uittekenen in hetzelfde, op zich niets mis mee, maar soms wil je iets anders. Ik gooi het roer niet radicaal om, maar met een aantal kleine veranderingen wil ik mijzelf een andere stijl gaan aanmeten. In vijf stappen naar een andere kledingstijl. Laat je inspireren!

De vijf stappen

  1. Pak tijdschriften of Pinterest erbij en zoek de plaatjes op die jouw stijl beantwoorden. Print of knip ze uit en plak ze op een moodboard. Schrijf bij het plaatje waarom je dit zo leuk vindt, wat je inspireert. Op een gegeven moment zul je een duidelijke lijn in de stijl ontdekken.
  2. Stel jezelf de vraag waarom je je huidige stijl draagt. Wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan een outfit? Dan moet de nieuwe stijl ook eenvoudig zijn.
  3. Experimenteer met accessoires. Met accessoires kun je echt je eigen stijl goed laten zien en de outfits een andere look geven.
  4. Maak zelf combinaties. Ik schreef een artikel over de 9 mode items die het investeren waard zijn. Dit zijn tijdloze items waar je makkelijk combinaties kunt maken.
  5. Weet welke kleuren je goed staan en welke vormen je flatteren.

Mijn kledingstijl

Als je mijn kledingkast opent, zie je als eerste heel veel bovenstukken, varierend van truien tot blouses en vesten. Vesten draag ik eigenlijk niet graag, dus deze ga ik ook verwijderen uit mijn kast. Daarentegen ben ik een echte blousjes mens en heb deze in vele varianten. Wit, blauw-wit gestreept, kaki…

Casual kledingstijl 1024x1024 - In vijf stappen naar een andere kledingstijl
Sneakers: Nubikk / Flared pantalon: Steps / Boucle blazer: H&M

Tot een paar weken geleden kon je me uittekenen in een skinny jeans met een sneaker of een bootie, een trui of blouse en ik was klaar. In de kerstvakantie was ik aan het shoppen en kwam ik een zwarte flared broek tegen. Deze broeken droeg ik vroeger best vaak, met een laarsje eronder. Ik bestelde de broek en toen ik deze paste, was ik meteen laaiend enthousiast. Ik zag hoe de pasvorm mijn figuur flatteerde en de broek zat ook comfortabeler dan de skinny jeans die ik altijd droeg. Deze broek is nu een van mijn favorieten en ik draag er een witte sneaker onder. Deze outfit draag ik met een boel meer zelfvertrouwen. Meestal hou ik de trends wel in de gaten, omdat ik het leuk vind om te zien wat er zoal in modeland speelt, maar ik ben heel kritisch met trend aankopen.

Na deze geweldige aankoop, ben ik verder gaan zoeken naar een andere stijl broek en kwam in de ‘joggerstyle’ variant terecht, die ik afgelopen zomer ook veel droeg. Bij Esprit vond ik een flanellen variant, bij Shoeby kocht ik een zwart exemplaar en ik had nog een blauwe variant liggen. Perfect! Deze broeken vind ik ideaal, omdat je ze dus casual kunt dragen met een sneaker of netjes met een laarsje of hak, al doe ik dat laatste bijna niet, want ik ben verknocht aan mijn sneakers. In het voorjaar en zomer draag ik graag ballerina’s of loafers.

Dus…wat wordt mijn nieuwe kledingstijl? Casual chic maar nu met iets meer flair 🙂

Wat is jouw favoriete kledingstijl?

14 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: