Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht
Reizen

Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

In 2018 werd Maastricht een prachtig hotel rijker: het pittoreske boetiekhotel Monastère. Sinds deze opening had ik de wens om in dit hotel te verblijven. Eind september was het dan ook eindelijk zover om te genieten van Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht.

Een beetje Parijs in Maastricht

Hotel Monastère is gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw. Gelukkig zijn de originele details bewaard gebleven en mooi gerestaureerd. Deze worden gecombineerd met hedendaagse kunst en mooie design meubelen. Het hotel straalt een Parisian chic sfeer uit door de marmeren schouwen, ornamenten op de plafonds, de vele glas-in-lood-ramen. Daarbij heeft het hotel een eigen Franse bistro, Café Louis, waar je kunt genieten van een ontbijt, lunch of diner of van een cocktail. En dit alles in een geweldige en ongedwonen Parijse sfeer.

Interieur superieur kamer Hotel Monastere - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Het hotel ligt in het centrum van Maastricht, een paar minuutjes wandelen van horecagelegenheden en winkels en toch ervaarde we een fijne rust toen we onze mooie kamer betraden. We hadden een kamer met een verdieping. De badkamer en het toilet waren op de begane grond en boven was het slaapgedeelte. Ik kreeg er een appartment gevoel bij. Het is misschien niet voor iedereen praktisch, dus mocht je willen verblijven in dit hotel, adviseer ik om dit aan te geven bij de boeking.

Toen we de hotelkamerdeur opende, raakte ik meteen enthousiast van het kamerscherm. Hier konden we onze jassen (en kleding, want een kledingkast was er niet) ophangen. Er was een gezellig zitje met een marmer tafeltje en in het slaapgedeelte was ook een zitgedeelte. Als interieur liefhebber was ik op slag verliefd op de marmeren tafeltjes en de Parisian chic sfeer die deze kamer uitstraalde gecombineerd met historie gezien de houten balken die goed bewaard zijn gebleven. Ik vind dit altijd zo’n mooie sfeermaker in een interieur.

Neem een kijkje in onze hotelkamer

Kamerscherm - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Interieur Hotel Monastere - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Hotel Monastere kamer - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Badkamer hotel Monastere - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Douche hotel Monastere - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Hotel Monastere interieur - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Cafe Louis Hotel Monastere - Hotel Monastère: Parisian chic in Maastricht

Maastricht, de stad van goede smaak!

Maastricht is een geweldige stad als je houdt van winkelen, gastronomie en cultuur. Toen wij er waren was het prachtig najaarsweer en we genoten van de sfeervolle terrasjes, aten Limburgs zuurvlees en de volgende dag, toen het helaas regende, genoten we van een echte Limburgse vlaai bij de Bisschopsmolen (Stenenbrug 3), echt een aanrader! Maastricht geeft mij altijd het gevoel alsof ik in het buitenland op vakantie ben en vooral in Parijs! De stad heeft  internationale allure, niet alleen door de vele talen die je op straat hoort, maar ook door het aanbod van winkels en de architectuur. Ik kan niet wachten om een weekendje naar Maastricht te boeken en dan natuurlijk in hotel Monastère!

Ben jij weleens in Maastricht geweest?

 

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: