Schrijven - Hoe is mijn passie voor schrijven ontstaan?
Boeken & Schrijven

Hoe is mijn passie voor schrijven ontstaan?

Vaak als ik over mijn boek vertel of de artikelen die ik publiceer wordt de volgende vraag gesteld: Hoe is mijn passie voor schrijven ontstaan? Ik vertel het hieronder.

Het begin

Het is allemaal begonnen rond mijn twaalfde levensjaar en ik op school voor het eerst het dagboek van Anne Frank te lezen kreeg. Ik werd geinspireerd door de manier van het schrijven van een dagboek en het schrijven op zich. Ik wilde dit zelf ook proberen en kocht mijn eerste dagboekje. Het was een dagboekje zonder slot maar met een groene harde kaft die ik altijd goed verstopte.
Vanaf de eerste pagina die ik volschreef, ontdekte ik al dat ik mijn gedachten op deze manier heel goed kon verwoorden en ik mijn “eigen” wereld om mij heen creeerde.

Korte verhalen

Na een tijdje kreeg ik niet de voldoening meer die ik zocht met het schrijven in een dagboek. Ik wilde meer en mijzelf ontwikkelen. Ik begon korte verhalen te schrijven. De volgende stap was een novelle. Ik printte de pagina’s en borg ze op in de kast.

En toen gebeurde het …

Jarenlang zou ik deze pagina’s niet aanraken.

Een aantal jaren geleden deed ik mee aan een schrijfwedstrijd dat georganiseerd werd door tijdschrift “Vriendin”, met een verhaal getiteld “Het Lavendelhuis.” En ik won! Ik vond het zo ongelooflijk spannend dat alle lezers van “Vriendin” mijn verhaal zouden lezen. Hoe zou het zijn als ik een echt boek kon schrijven dat in de boekhandels zou worden verkocht?
De tijd verstreek en ik zag een schrijfwedstrijd voorbijkomen dat werd georganiseerd door uitgeverij “Free Musketeers.” De deadline voor het indienen was erg kort. Plots herinnerde ik me de pagina’s  van jaren jaar geleden. Ik zocht ze op in de kast, veegde het stof eraf en stuurde ze op naar de uitgeverij.

Wachten

Twee maanden na de indieningstermijn werd ik door Free Musketeers gebeld dat mijn boek ‘De nacht die haar leven veranderde’ zou worden uitgegeven. Mijn vader ontwierp een prachtige cover. Mijn boek zou worden uitgegeven volgens het principe “printing-on-demand”, wat betekent dat er geen boeken in de winkels kwamen te liggen, maar per bestelling werden gedrukt.
Het was een mooie kans om te ervaren hoe het was om je eigen boek gedrukt te zien. Ik genoot van het proces erom heen en ook van het feit dat het boek bij Bol.com werd verkocht, vond ik echt geweldig.

Een “echte” schrijver

Schrijven werd steeds belangrijker in mijn leven. Ik vond overal inspiratie. Een gesprek of een artikel in een tijdschrift of iets op straat. Een van de essentiële dingen in mijn handtas was mijn Moleskine-notebook. Research was een belangrijk aspect tijdens het schrijfproces. Ik las veel over het onderwerp of de plaats waar het verhaal zich afspeelde.

Amerika!

De uitgeverij ging een samenwerkingsverband aan met een Amerikaanse uitgeverij. Mijn boek werd in het Engels vertaald. Ik voelde een kans om mijzelf in het buitenland te profileren, maar helaas is dat anders gelopen.

Het boek dat ik nu aan het schrijven ben

Het verhaal “Het Lavendelhuis” is de basis voor de roman die ik momenteel aan het schrijven ben. Ik werk buiten mijn fulltime baan aan dit boek, wat niet altijd makkelijk is. Ik schrijf vaak op mijn vrije vrijdag en soms in de weekenden. Het liefst schrijf ik in een café waar ik een grote cappuccino bestel en uren aan de grote houten tafel zit, met de geroezemoes om mij heen.

Zoals ik al eerder schreef, heb ik mijn boek de laatste maanden laten liggen door omstandigheden. Ik kon mij er niet toe zetten. Maar dit jaar moet het gewoon gaan gebeuren!

Mijn doel is om een ​​bestseller te schrijven en ik hoop dat dit boek deze droom zal vervullen!

Wat is jouw grootste passie?

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: