Schrijfatelier bureau - Hoe ik te werk ga als schrijver
Boeken & Schrijven

Hoe ik te werk ga als schrijver

Twee weken geleden nam ik een blog time out. Niet dat ik geen inspiratie of geen zin meer had in bloggen, maar ik had de tijd en de focus nodig voor mijn boek. En na een paar dagen merkte ik dat ik na begon te denken over hoe ik te werk ga als schrijver en hoe ik me daarbij voel.

Passie voor schrijven

Drie jaar geleden schreef ik hoe mijn passie voor schrijven is ontstaan. Dit begon op mijn twaalfde jaar en heeft zich ontwikkeld tot een boek, 31 jaar later (pas)! In die jaren schreef ik uiteenlopende artikelen, won een verhalenwedstrijd, en schreef een manuscript, dat later uitgegeven is onder de titel: De avond die haar leven veranderde. Toen ik mijn novelle voor het eerst in handen had, voelde ik trots en proefde ik voor het eerst echt aan het schrijversschap. Dit smaakte naar meer!

Om mijzelf als schrijver te ontwikkelen, schreef ik Engelstalige artikelen The Good Life France, een webazine over Frankrijk. Ook kriebelde het om een eigen blog te beginnen. Met het schrijven van de Engelstalige artikelen ben ik inmiddels gestopt, mijn blog daarentegen is uitgegroeid tot mijn eigen plekje op het internet waar ik mijn passie voor schrijven, lifestyle en vooral voor Parijs met jullie deel.

Hoe ga ik te werk?

Oke, dit was een korte schrijversbiografie. Maar hoe ga ik te werk als schrijver? Ten eerste werk ik vier dagen in de week naast het schrijven, dus dat is soms echt plannen en ook lastig om er weer in te komen. Soms moet ik echt weer een drempel over en me opnieuw focussen op het project waar ik op dat moment mee bezig ben. Mijn notitieboekje is hierbij echt onmisbaar. Hierin noteer ik alle belangrijke aspecten van het boek waar ik mee bezig ben, een soort samenvatting voor mijzelf. Ik installeer me in mijn schrijfatelier, deze plek is zo belangrijk voor me. Hier sluit ik me af voor de alledaagse zaken. Huishouden, dingen die nog gedaan moeten worden, zijn in deze ruimte buiten beeld.

In deze ruimte heb ik spullen om mij heen verzameld die mij inspireren. Brocante items, Franse modetijdschriften, een paspop met een mooi kledingstuk, mijn favoriete parfum een een bosje rozen. Dit klinkt misschien een beetje vreemd voor sommige, maar deze items geven mij een fijn gevoel tijdens het schrijven. Schrijver zijn kan eenzaam zijn, je bent tenslotte alleen bezig met een project, al moet ik zeggen, dat ik het juist heel fijn vind om een tijdje alleen te zijn samen met mijn personages.

Brocante vondsten - Hoe ik te werk ga als schrijver

Schrijven in een café

Voor de pandemie schreef ik ook regelmatig in cafes waar ik me een paar uur verschanste met een pot thee. Ik kan wel zeggen dat een groot deel van het manuscript dat ik geschreven heb, geschreven is in de Coffee Company in de Berenstraat in Amsterdam. De geroezemoes, de mensen, ik kreeg er inspiratie van en het voelde fijn om hier te werken. Dat wil ik wel weer gaan oppakken.

Momenteel leg ik de laatste hand aan mijn manuscript.

Er gaat van alles door mij heen, het is reuzespannend allemaal!

 

15 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: