Boek update | Ik ben er bijna!
Boeken & Schrijven

Hoe ga ik mijn schrijfdroom waarmaken?

Eerder publiceerde ik het artikel 8 manieren om je dromen en doelen waar te maken. Zoals je wellicht weet, is een van mijn grootste dromen dat het boek dat ik nu aan het schrijven ben, zal worden uitgegeven. Maar ja, welke beginnende schrijver heeft deze droom niet? Ik ben wel heel realistisch maar het is een droom die ik al heel veel jaren heb. Eerder publiceerde ik al een boekje bij een printing on demand uitgever en deze zomer een zomerverhalenbundel met nog veertien andere schrijfsters. Maar die droom, die blijft…maar hoe ga ik mijn schrijfdroom waarmaken?

Prioritering

Zoals ik al eerder in het bovengenoemde artikel schreef, zal ik prioriteiten en een deadline moeten stellen. Het allermoeilijkste is soms het stellen van de prioriteiten en ik heb al wel een idee hoe ik dit ga aanpakken. Om mijn droom waar te gaan maken, zal ik mijn schrijftijd goed moeten inplannen. Op vrijdag ben ik altijd vrij, dus deze dag reserveer ik sowieso voor het schrijven. De laatste tijd was ik alleen teveel afgeleid door de feestdagen en interieurstyling en andere zaken, dus het is belangrijk dat ik dit goed in de gaten houd. Er zijn nog meer dingen die ik wil gaan doen en dit plan ik dan in het weekend, zoals het volgen van een cursus interieurstyling. Het werkt voor mij het best als ik mij kan afsluiten voor de wereld om mij heen en alleen bezig te zijn met mijn verhaal.

Momenteel ben ik bezig met het herschrijven en schrappen en het plot verzinnen, want daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Wil je meer lezen waar mijn boek over gaat? Onder de categorie schrijven op mijn blog, vind je meer artikelen over o.a. waar ik mijn boek schrijf, waar het precies over gaat en deel ik een stuk uit mijn manuscript.

En daarna?

Mijn manuscript laat ik eerst redigeren voordat ik de sprong waag naar het benaderen van een uitgever. Ik heb een lijstje opgesteld van uitgevers die mijn genre uitgeven. Ik maak mij  geen illusies. Uitgeverijen ontvangen honderden manuscripten. Maar wie niet waagt, die niet wint, toch?

Ik vind het wel ontzettend spannend allemaal en ook wel een hele grote stap om te nemen, maar ik leef hier al jaren naar toe en ik ben ook wel toe aan een leuke nieuwe uitdaging!

 

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: