Uit het leven van een Parisienne | De zaterdagochtend
La Vie Parisienne

Hoe ervaar je die perfecte Parijse vibe? 7 Tips!

Op het terras van een Parijs cafe

Dit hoort echt bij Parijs! Een ontbijtje, een drankje, fijn bijpraten, mensen kijken en je voeten even rust gunnen om de stad verder te gaan verkennen. Het terras is the place to be!

Slenteren langs de bouquinistes langs de Seine op zoek naar tweedehands boeken

Parisiennes geven veel om historie en cultuur. Een van hun accessoires is ook een boek. Ze lezen echt overal. In de metro, in het park…Een boek is vast accessoire.

Relaxen in een van de Parijse parken

Hoe fijn is het om in het zonnetje in een van de groene stoeltjes te gaan zitten en te genieten van het Parijse leven? Vooral het Jardin du Luxembourg is een prachtig park, vooral als straks het lentezonnetje zich laat zien en de bloemen weer gaan bloeien en het park een explosie van kleuren is.

Genieten van het uitzicht op Parijs vanaf een van de vele dakterrassen

Parijs heeft vele mooie dakterrassen waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht, zoals het dakterras van warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps.

Parijs terras e1549644661485 - Hoe ervaar je die perfecte Parijse vibe? 7 Tips!

Kledingkast essentials van de Parisienne:

Een driekwart trenchcoat met riem, een blazer met opgerolde mouwen, een mooie blauwe trui met V-hals,  een wit t-shirt zonder mouwen, een zwart jurkje, een perfecte spijkerbroek en een mooi leren jasje.

Lunchen in een van de vele brasseries

Lunchen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven van de Parisienne en zij neemt hier ook echt de tijd voor. De brasseries zitten rond het middaguur dan ook goed bezet.

Ga voor kwaliteit in plaats voor kwantiteit

De Parisienne zal altijd voor kwaliteit gaan in plaats kwantiteit. Of dit nu gaat om een kledingstuk, brood, kaas of accessoires.

Heb jij nog een leuke aanvulling?

18 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: