IMG 2100 - Hoe draag je een baret? 7 Tips!
Lifestyle

Hoe draag je een baret? 7 Tips!

Jarenlang heb ik niet graag iets op mijn hoofd gedragen tijdens de koude wintermaanden. Een muts vond ik nooit leuk staan, dus heel af en toe trok ik mijn capuchon over mijn hoofd als het te koud werd of het regende. Maar sinds ik een baret heb aangeschaft, ben ik om. Maar hoe draag je een baret? Ik geef 7 tips!

Mijn collectie

Ik heb op dit moment drie hoofddeksels in mijn garderobe. Een klassieke donkerblauwe baret, een okergele baret en een zwart fluwelen pet.
In veel modetijdschriften bewonderde ik altijd al de outfits met een pet, hoed of baret. Het geeft iets meer pit aan de outfit en het is weer eens iets anders. 
Ik draag niet veel accessoires. Het belangrijkste accessoire zijn mijn horloge en een tas. Nu heb ik dus de baret aan mijn garderobe toegevoegd.
Toen ik Parijs was heb ik de baret elke dag gedragen en ik voelde me er helemaal goed bij. Ik voelde me echt een Parisienne!

IMG 2204 e1547228046464 - Hoe draag je een baret? 7 Tips!

Geschiedenis

De baret is vernoemd naar de boeren uit het Baskenland. Ze droegen het voor hun werk. Later werd de baret een accessoire van het militaire uniform. De baret werd gedragen als sportkleding in de jaren 20 en later werd het een echt fashion statement.

Baret inspiratie - Hoe draag je een baret? 7 Tips!

Een paar baretjes op een rij (Asos.com)

Hoe draag je de baret?

De baret is een accessoire dat op verschillende manieren kan worden gedragen. Je kunt de baret op deze vier manieren stylen:

  • Schuin op je hoofd. Als je lang haar hebt, kun je deze ook in lage staart doen of een paar losse krullen in je haar maken als je deze niet van nature hebt. De stijl was erg populair in de jaren 40.
  • Achter op je hoofd. De baret kun je dan beter vastmaken met speldjes en een losse haarlok aan de voorkant stylen.
  • Je kunt de baret ook over je hele hoofd dragen, zoals een muts.
  • Of draag de baret als een “paddenstoeltje” voor een ultieme jaren 50 look!
  • Een baret mag gezien worden, dus kies altijd het model wat bij je outfit past.
  • De baret draag je niet als een muts. Het is en blijft een accessoire om je outfit net dat extra’s te geven.
  • Combineer je baret met een zonnebril of mooie (r0de) lippenstift.

Ik droeg mijn baret op de vierde manier. De volgende keer wil ik hem meer schuin op mijn hoofd gaan dragen. Het is erg leuk om hierin een beetje te variëren om zo je outfit steeds een andere uitstraling te geven.

Wil je nog meer inspiratie? Volg dan mijn Pinterest bord “How to wear a beret.”

Draag jij graag een baret of ander hoofd accessoires?

 

Foto header: sjaal en baret: H&M / Jas: C&A

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: