11 modeweetjes van mij
Lifestyle

Hoe draag je de witte blouse? 3 Tips!

Laatst heb ik mijn kledingkast helemaal opgeruimd omdat we deze wilden verplaatsen naar een andere ruimte. Tijdens het opruimen, besefte ik hoeveel witte blousjes ik eigenlijk heb. Dit inspireerde mij om dit artikel te schrijven. Hoe vind je de ideale witte blouse?

De witte blouse, een essentieel mode item

De witte blouse is een tijdloos item en makkelijk te vinden. Elke collectie heeft wel een witte blouse, maar er zijn natuurlijk verschillende varianten. De witte blouse is een essentieel onderdeel van onze garderobe, maar dat is niet altijd zo geweest. Het was een onderdeel van de mannen garderobe, en een verre van stylishe aanwinst. De witte blouse moest onzichtbaar zijn en was vaak verstopt onder een jas. Maar in de loop van de tijd nam de witte blouse een meer belangrijke plaats in omdat er zoveel mee gecombineerd kan worden. Het is een basis item, waar je met een rok, broek, en zelfs jurk (leuk eroverheen bijvoorbeeld!) kunt stylen.

witte blouse 1024x540 - Hoe draag je de witte blouse? 3 Tips!

Hoe draag je de witte blouse?

De chique witte blouse
Eerste optie: kies voor de meest klassieke versie door een getailleerd witte blouse aan te trekken. Dit is een blouse die wordt gedragen voor een professionele look, zoals onder een mantelpakje of ook vaak in een rok wordt gedragen. Boven een jeans met een blazer en een nette schoen, zoals een moccasin of een hakje maak je het net wat stoerder.

De losjes vallende witte blouse 
Voor een stoer silhouet kun je de witte blouse los dragen, bij voorkeur met ‘mom’ jeans en een paar sneakers. Eenvoudig maar nog steeds even effectief.

De oversized witte blouse
In het laatste geval is de witte XXL blouse helemaal trendy. De mouwen kun je tot aan de ellebogen oprollen en van boven meer losgeknoopt dragen (met een mooie top eronder!) die je halslijn mooi onthult. Deze stijl wekt een ongedwongen sfeer op waar je ook weer vele kanten mee op kunt stylen.

Ben je op zoek naar meer mode inspiratie? Ik schreef eerder over 9 mode items die het investeren waard zijn

Draag jij graag een witte blouse?

Inspiratie om te bewaren

Hoe draag je een witte blouse 683x1024 - Hoe draag je de witte blouse? 3 Tips!

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: