Frans interieur inspiratie scaled - Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?
Interieur

Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?

In een eerder artikel nam ik jullie mee naar een appartement in Parijs en wat de kenmerken van dat interieur precies zijn. In dit blog richt ik me vooral op het inrichten van de woonkamer. Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?

Begin bij de basis

Om een interieur te creëren met een vleugje Frans, is het belangrijk om de basis rustig te houden. Denk hierbij aan witte muren of als je daar niet van houdt, kun je ook kiezen voor een mooie pastelkleur. Op deze manier komen de antieke meubels, die je vooral ziet in een Frans interieur, goed tot hun recht.

Het inrichten van de woonkamer

Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans? Het inrichten van dit interieur wordt gekenmerkt door eenvoud en elegantie die wordt bepaald door het ritme die de natuur geeft. Dit wordt vertaald naar bijzondere antieke meubels gecombineerd met eenvoudige en wat meer moderne accessoires. Als je een Franse woonkamer binnenloopt, zie je dus vooral veel meubelstukken met een verhaal en een rijke geschiedenis.

bd Saint Germain 2 1024x653 - Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?

Er wordt gebruikt gemaakt van een palet van neutrale kleuren, vooral veel wit en grijs, lichte dessins en houttinten in een natuurlijke look. Ook zie je vaak een grote spiegel aan de wand, een mooie visgraat houtvloer en plafond ornamenten. Het geheel oogt elegant maar toegankelijk.

Ook kun je gebruik maken van brocante. Met brocante items geef je je interieur echt een Franse touch. Hang een kroonluchter op, ga op zoek naar weelderige stoelen, zoek naar die grote spiegel voor aan de wand, lijst dat mooie schilderij of poster in en koop mooie droogbloemen voor dat vintage sfeertje.

Het kiezen van goede verlichting

Belangrijk bij het inrichten van een interieur is de verlichting. Wil je een vleugje Frans in je interieur creëren, denk dan aan mooie vloerlampen
Ik heb er een aantal voor je uitgezocht om inspiratie uit te halen.

Plata vloerlamp Haco - Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?

De Plata vloerlamp van oud zilver die een antieke uitstraling heeft.

Max wandschap met lamp Haco - Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?

Hoe leuk is deze Max wandschap lamp met plankjes? Hier kun je je (brocante) accessoires op uitstallen. Een win-win situatie op interieur gebied!

Jaro vloerlamp Haco - Hoe creëer je een interieur met een vleugje Frans?

De Jaro vloerlamp met een twist een een houten kruisframe. Elegant met eenvoud gecombineerd.

Met deze mooie vloerlampen geef je je interieur een fijne Franse sfeer waar je alle kanten mee op kunt. Antiek, vintage, industrieel, het kan allemaal.

Welke sfeer is kenmerkend voor jouw interieur?

Lees ook: Interieur inspiratie van een appartement in Parijs

 

Dit artikel is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking. Meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: