Hoe bereid ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voor?
Reizen

Hoe bereid ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voor?

Mijn voorbereidingen

De afgelopen paar jaren ben ik een aantal keer naar het zonnige Zuid-Frankrijk afgereisd. Om een beetje in vakantiestemming te komen, vertel ik in dit artikel hoe ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voorbereid.

Zuid-Frankrijk is bekend terrein voor mij. Meestal vlieg ik vanaf Eindhoven Airport naar Nice, een vluchtduur van 1 uur en 15 minuten. In een korte tijd ben je in een compleet andere wereld. Daarom vind ik dit een fantastische bestemming voor een korte vakantie.

Vliegen en parkeren

Mijn vliegticket boek ik standaard via Transavia en daarnaast reserveer ik een parkeerplek op Eindhoven Airport. Dat kan heel eenvoudig via vliegen en parkeren. ook voor airports in België, Duitsland en Frankrijk. Je kunt kiezen uit verschillende parkeermogelijkheden en heel eenvoudig je plaats van vertrek selecteren. Wil je je auto overdekt parkeren, je sleutel afgeven, en en de loopafstand van de terminal kiezen? Dat gaat heel eenvoudig! Als je je voorkeuren hebt aangeklikt, dan krijg je de beste prijs aangeboden van je keuze.

Transavia Eindhoven airport e1550915845893 - Hoe bereid ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voor?

Hotel

In Nice verblijven we altijd in het Best Western New York Nice. De vorige keer heb ik inclusief ontbijt geboekt en dat is mij goed bevallen. Hiervoor gingen we altijd in cafés ontbijten, dat ook heel leuk was, want we kozen iedere ochtend een ander café uit, maar het hotelontbijt beviel zo goed dat we dit voortaan erbij boeken.

Hotel Best Western New York Nice 1024x664 - Hoe bereid ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voor?

Wat neem ik mee?

Het hangt er een beetje vanaf in welke tijd ik naar Zuid-Frankrijk afreis. Tot nu toe ben ik er in juni en september geweest en kon ik heerlijk in mijn zomerkleding over de boulevard flaneren. Vorig jaar was ik er in mei en hadden we voor Zuidfranse begrippen niet zulk goed weer en was ik blij dat ik ook mijn jeans en trui had ingepakt. Check altijd het weer, dat doe ik via Meteo France en neem altijd goede schoenen mee en een jasje. Dan zit je altijd goed.

Make up e1550915910893 - Hoe bereid ik mijn reis naar Zuid-Frankrijk voor?

Verder neem ik altijd, naast mijn paspoort, mijn notitieboek mee, een boek, Iphone, een grote en een kleiner tasje en make-up mee. En altijd teveel kleding :), maar ik hou ervan om te kunnen kiezen en zo ben ik altijd voorbereid op elk weertype. De rest van de spullen, zoals douchegel, koop ik altijd bij de Monoprix aan de overkant van het hotel.

Wat neem jij altijd mee op vakantie?

 

10 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: