Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes
Reizen

Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Een dagje naar Cannes

Vorig jaar, op deze dag, ging ik iets doen wat best hoog op mijn bucketlist stond. Een helikoptervlucht. Vandaag vertel ik meer over het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven de Cannes.

We waren vijf dagen in Nice en besloten op een dag, tijdens het ontbijt met verse croissants en koffie, om een dagje naar Cannes te gaan. Op zaterdag is er altijd een mooie vintage markt bij de oude haven. Na het ontbijt liepen we naar het station waar we de trein naar Cannes namen. We wandelden over de Croissette, vergaapten ons voor de etalages van de mooie winkels en dronken koffie op een zonovergoten terras. Daarna was het tijd om over de mooie vintage markt te slenteren. Hier vind je geen rommel, maar echt prachtige vintage stukken. Het is heel leuk om tussen de kraampjes te kijken en je te laten inspireren, want de prijzen liggen wel wat hoger, maar daar krijg je wel een hele mooie kwaliteit voor terug.

Vintage markt Cannes e1556781108617 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Nadat we al het moois hadden bekeken, wandelden we richting de oude haven van Cannes. Ik hield mijn hoofd omhoog en keek naar de kerktoren van “le Suquet”, de oude wijk van Cannes.
Dit keer zouden we niet door de smalle en kleurrijke straatjes lopen en genieten van het uitzicht vanaf het kerkplein. Ik zou heel ander uitzicht gaan ervaren, maar dat wist ik op dat moment nog niet. Onze magen begonnen te knorren en we vonden een gezellig terrasje in een straatje achter de haven. We genoten van een panini en wandelden daarna verder langs de vele jachten.

le Suquet Cannes e1556781130535 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Cannes haven - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Het verhaal

Totdat een bord langs de weg de aandacht van mijn man trok. “Kijk,” wees hij naar het bord. “Je kunt hier een helikoptervlucht boeken.”

“Leuk,” zei ik en wilde eigenlijk alweer verder lopen, maar mijn man bleef bij het bord staan.

“Het kantoor is aan de overkant, ” wees hij.

Ik knikte. Ik was niet meteen dolenthousiast, zoals je wellicht merkt 🙂

Mijn man liep naar het kantoortje en ik liep er ook naar toe. Meer blij met de schaduw, want de zon brandde op haar felst. Intussen stond mijn man een foldertje te lezen en ik genoot van de schaduw. “Er zijn verschillende routes die je kunt boeken,” zei hij. Ik knikte.

Nadat hij het foldertje zorgvuldig had doorgenomen, zei hij: “Zullen we het doen?”

Ik begon te lachen maar het gezicht van mijn man stond serieus. Ik kon wel met honderd bezwaren aankomen, maar het was wel iets, wat ik al heel lang en graag wilde. Een helikoptervlucht boven mijn geliefde Cote d’Azur. Een droom….een droom die uit zou kunnen komen….een mooie herinnering…iets waar ik nog jaren lang aan zou terugdenken….

“We doen het,” besloot ik. En ik voelde de kriebel in mijn buik. Spannend!!

De helikoptervlucht

We boekten een vlucht van 12 minuten over Cannes en de Lerins eilanden. Met een auto werden we naar het platform gereden, waar eerst nog een foto van ons werd gemaakt door een zeer onhandige Franse fotograaf. Daarna mochten we plaats nemen. Ik vond het zo ontzettend spannend, maar dan op een leuke manier. Ik mocht voorin plaatsnemen omdat dit mijn allereerste helikoptervlucht was en kreeg een headset op. De piloot was erg aardig en legde een en ander uit. Toen was het tijd om de vertrekken. Geweldig hoe snel je met een helikopter de lucht in gaat! We zetten koers naar de Lerins eilanden. Hier waren we vorige vakanties al geweest en het was geweldig om de eilanden nu vanaf boven te bewonderen. In aparte artikelen zal ik meer vertellen over deze eilanden. Ik zag de zeilboten dobberen, de azuurblauwe zee, de horizon, zo vrij als een vogel…

Helikoptervlucht Cannes e1556781156810 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Helicopter vlucht Cannes 576x1024 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Uitzicht kustlijn Cannes e1556781177118 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Uitzicht op Cannes e1556781196915 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Ile Saint Honorat 1 e1556781249502 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Uitzicht op Ile Saint Marguerite e1556781276380 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Uitzicht vanuit helikopter Cote dAzur e1556781299383 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Uitzicht vanuit helikopter e1556781321873 - Het verhaal achter mijn eerste helikoptervlucht boven Cannes

Een half uur later zaten we op het terras van een café aan de boulevard en en ik kon het bijna niet geloven dat ik echt een helikoptervlucht had gemaakt! De foto’s en filmpjes op mijn telefoon vertelden iets anders natuurlijk, maar wat een geweldige ervaring was dit geweest! Ik denk er nog heel vaak aan terug!

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: