Schrijven
Boeken & Schrijven

Het plezier in het schrijven is terug!

Het schrijven van (korte) verhalen doe ik al sinds mijn twaalfde jaar. Ik ben hiermee begonnen op een old skool typemachine, omdat we pas later een computer kregen. Jarenlang schreef ik, met een publicatie tot gevolg. Maar de laatste twee jaar had ik een beetje problemen met het schrijven. Maar….het plezier in het schrijven is terug!

Schrijven, een van mijn grootste passies

Zoals ik al schreef, is schrijven een van mijn grootste passies en is het ook heel belangrijk voor me. Tijdens het schrijven vergeet ik echt alles en ben ik alleen maar met het verhaal bezig. Ik vind dat heel ontspannend en het voelt alsof ik me even in een andere wereld bevind. Toch lukte het de laatste twee jaar niet om structuur in het schrijven aan te brengen. Ik vond altijd wel weer een andere bezigheid zodat ik niet aan het schrijven toekwam. Of ik zat toch een beetje vast in het verhaal.  Hoe moest ik verder? In mijn hoofd was ik er wel regelmatig mee bezig, maar er kwam geen letter op het digitale papier.

Wel heb ik een aantal artikelen geschreven over het boek dat ik nu aan het schrijven ben. De eerste 513 woorden van mijn manuscript heb ik een hele tijd geleden gedeeld. Dat vond ik heel spannend, want zolang ik aan het boek werk, dan is het mijn eigen project. Maar ik deelde het juist om te zien hoe het publiek zou reageren. Mijn droom is dat dit boek wordt uitgegeven en in de boekwinkels komt te liggen en ik mijn lezers mag gaan ontmoeten tijdens een boekpresentatie. Vind ik leuk 🙂 En dromen mag.

Hoe ver is mijn boek?

Mijn boek is eigenlijk bijna af. Ik moet het plot nog schrijven en het verhaal opnieuw lezen en aanpassingen maken. En dan laat ik het redigeren zodat ik het naar een aantal uitgevers kan sturen. En ja, ik ben mij ervan bewust dat zij honderden manuscripten toegestuurd krijgen maar er hoeft er maar één te zijn. Dromen mag…

Yes, het schrijven is terug!

Al met al ben ik heel blij dat ik mijn zin in schrijven weer terug heb en ik op mijn vrije dag fijn aan de lange tafel kan zitten, potje thee erbij, mooi uitzicht op de herfsttuin en soms onder het toeziend oog van de buurtkat 🙂

Wat zou jij van mijn boek willen weten?

22 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: