Parijs

Herfst in Parijs: dit zijn mijn plannen

Jardin du Luxembourg in de herfst

Het is bijna zover! We vertrekken over een tijdje naar Parijs. Het is alweer bijna tien maanden geleden dat ik er voor het laatst was en ik ervaar een zekere heimwee naar de stad. Vandaag vertel ik meer over mijn plannen. Lees je mee?

Mijn plannen in Parijs tijdens de herfst

Onze tienjarige trouwdag vieren. We gaan uit eten in het café voordat ik ten huwelijk ben gevraagd en daarna proosten we bij de Eiffeltoren.

Winkelen. Ik wil graag gaan shoppen bij Monoprix, Galeries Lafayette (het recent geopende filiaal aan het Champs Elysees), Sezane en Rouje.

Genieten van het Parijse leven, o.a. op verwarmde terrassen, slenteren door de stad, een heerlijke baguette kopen….gewoon lekker ronddwalen zonder plan.

Avondwandeling langs de Seine en genieten van de lichtjes. Het wordt alweer vroeg donker dus we gaan genieten van Paris by night.

Het Jardin du Luxembourg en Jardin du Palais-Royal in herfstkleuren en hopelijk ook in de herfstzon.

De Catacomben van Parijs bezoeken. Het is Halloween dus perfecte timing 🙂 en daarna de wijk Montparnasse verkennen.

Interieur inspiratie opdoen bij Merci en daarna lunchen bij het Used Bookcafé (allebei in de Marais), dat al zolang op mijn lijstje staat!

Baguettes, croissants, steak tartare, crème brulee, genieten van deze heerlijke dingen!

Een avondje in een gezellige wijnbar spenderen.

Slenteren door het Village Saint Paul in de Marais, met haar antiek-en brocantezaakjes. Dit stukje zit goed verborgen in de Marais. Ik ben heel nieuwsgierig!

Een nieuwe wijk ontdekken, zoals La Butte aux Cailles in het 13e arrondissement. Dit stukje Parijs heeft een dorps karakter en zou heel schilderachtig zijn. Ik hoop dat we de tijd hebben om dit stukje Parijs te gaan ontdekken.

Ben jij weleens in Parijs geweest? En wat vond jij het mooiste van de stad?

12 thoughts on “Herfst in Parijs: dit zijn mijn plannen

  1. Wat een leuke plannen! Het is zo handig dat je Parijs nu al zo goed kent. Het lijkt mijn ook heel mooi op Parijs in de herfst te bezoeken. Hopelijk zijn de bladeren dan allemaal gekleurd en schijnt er een heerlijk zonnetje!

  2. Oh ja dat klinkt allemaal heerlijk <3! Ik snap je gevoel van heimwee helemaal, Parijs is ook zo geweldig. Ik ben er eigenlijk al te lang niet meer geweest maar ben mijn hart ook een beetje verloren aan Londen.
    Vorig jaar met mijn beste vriendin geweest en volgend jaar gaan we weer. We hebben nu al geboekt voor mei en ondanks dat het nog heel lang duurt kunnen we allebei eigenlijk al niet meer wachten haha!
    Rosie recently posted…Drie euro food challenge | Pittige spaghetti met aubergine schijfjes.My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.