Uitzicht vanaf de Eiffeltoren
Parijs

Heimwee naar Parijs

Het is een koude en winderige ochtend als ik op Rotterdam Centraal uit de trein stap. Aan de overkant van het perron zie ik de Thalys staan. Gereed voor vertrek. Dit beeld roept meteen gevoelens bij mij op…heimwee naar Parijs.

Parijs…

Het is vandaag vier weken geleden dat ik in de Thalys stapte voor drie heerlijke dagen in Parijs. Het heimwee gevoel is een gevoel dat ik heb sinds mijn eerste reis naar de stad vele jaren geleden. Parijs heeft mijn hart gestolen en soms voelt het als een tweede thuis voor mij.

De laatste paar jaar heb ik zoveel geluk gehad om dat Thalys ticket te kunnen boeken en tijd door te brengen in deze inspirerende en mooie stad. De stad die mij de inspiratie gaf om mijn boek te gaan schrijven. Parijs is ook de stad waar ik me op mijn gemak voel. Ondertussen ken ik de stad best goed en ik niet meer altijd gebruik hoef te maken van Google maps. In mijn tas zit een notitieboekje waar alle adresjes die we bezocht heb, zijn verzameld.
Paris metro sign - Heimwee naar Parijs

De Thalys staat nog steeds op het perron. Ik benijd de mensen die erin zitten. Ze slapen, lezen, drinken koffie en zijn (hopelijk!) vol verwachting van de stad die hier maar 3,5 uur reizen vandaan ligt. 

Ik mis de schoonheid van Parijs. Slenteren door de kleine straatjes, de fotogenieke gebouwen, de café’s, de vele boetiekjes en de geschiedenis die bijna achter elke deur schuil gaat en die ik graag fotografeer. De stad waardoor ik me vrij voel om te groeien als schrijver. De stad geeft me de inspiratie die ik nodig heb.

Heimwee naar Parijs...Als ik niet de gelegenheid ben om naar Parijs te reizen, ben ik zo blij met al mijn foto’ en herinneringen.

Herken jij dit gevoel voor een stad?

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: