Appartment in Parijs
La Vie Parisienne

Heimwee naar Parijs…

Het is nu zeven maanden geleden dat ik voor het laatst door de Parijse straten flaneerde en genoot van het ‘joie de vivre’. Toen wist ik nog niet dat de reis in december ook niet door zou gaan (door de stakingen) en dat het Corona virus de hele wereld op zijn kop zette en ik voorlopig niet zal kunnen afreizen naar mijn geliefde Frankrijk. En ja, ik heb heimwee naar Parijs…

Wat ik mis nu ik niet naar Parijs kan….

…het aankomst gevoel op station Gare du Nord als ik de Thalys uitstap en de Franse taal weer om mij heen hoor, de geur van versgebakken croissants en koffie en de bedrijvigheid. En als eerste het plein oversteken en een genieten van een Frans ontbijt op het terras van Cafe du Nord.

…het hotel waar we altijd verblijven en de vriendelijkheid van het personeel. Het hotel is klein maar sfeervol. De kamers worden nu gerenoveerd en ze zijn gezellig. Het hotel bevindt zich in het 15e arrondissement, in een echte Parijse woonwijk en maar 15 minuten wandelen van de Eiffeltoren. De sfeer in deze wijk vind ik heel fijn omdat ik echt tussen de Parijzenaars ben en ik zo het dagelijkse leven kan meepikken.

…het uitzicht op de Eiffeltoren, het wandelen langs de Seine…

…winkelen bij Galeries Lafayette en le BHV Marais, twee van mijn favoriete warenhuizen in Parijs.

…genieten van een diner bij restaurant Villa15, op steenworp afstand van ons hotel. Dit is een van ons favoriete restaurant, waar je fijn tussen de locals zit.

…wandelen door Jardin du Luxembourg, zitten in het zonnetje op een van de groene stoeltjes. Of in het Jardin du Palais-Royal, een prachtig en rustig park, middenin het centrum.

…zwerven door de stad en zo weer nieuwe plekjes ontdekken.

…urenlang op een terras zitten en mensen kijken.

…het struinen langs de boekenwinkeltjes en de vintage shops in le Marais.

…de baguettes, de kaas, de wijn…la vie Parisienne!

 

16 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: