Genieten van het bourgondische leven in Maastricht
Reizen

Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Toen we terugkwamen van onze vakantie in Noordwijk aan Zee, hadden we nog een week vakantie voor de boeg. Om het vakantiegevoel goed vast te houden, besloten we een hotelletje in het zuiden van het land te boeken om te genieten van het bourgondische leven in Maastricht.

Voor de pandemie, gingen we regelmatig een dagje naar Maastricht, met de trein. Een reis van twee uur en elke keer als we door de prachtige stad liepen, zeiden we tegen elkaar: de volgende keer boeken we een hotel. And so we did! Mijn wens was om in hotel Monastere te verblijven, om de Parisian chic sfeer aldaar te beleven. We boekten een kamer en togen met onze rolkoffertjes naar het zuiden des lands.

Hotel Monastere - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Superieur kamer hotel Monastere - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Kamerscherm - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Interieur superieur kamer Hotel Monastere - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Maastricht

Ik ben al vaker in Maastricht geweest maar nooit langer dan een dag. Nu we nog een week vakantie hadden, leek het ons het perfecte uitstapje in eigen land met een internationaal sfeertje. Maastricht heeft een ontzettend leuk centrum met mooie panden en gezellige straatjes en pleinen vol met gezellige terrassen. Ook voor een fijne shopbeleving moet je in Maastricht zijn! Er zijn talloze winkels. De bekende ketens maar ook unieke boetiekjes, wat het winkelen in Maastricht zo leuk maakt.

Winkelen Maastricht - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Uitzicht vanaf Servaasbrug Maastricht - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

We verbleven dus in het Parisian chic boutique hotel Monastere waar we verrast werden door de mooie kamer (zie de foto’s hierboven). We hadden een kamer met een verdieping wat ik erg leuk vond. Weer eens wat anders! De kamer was ingericht met marmeren tafeltjes (ben ik dol op!), een mooi kamerscherm (ik wil er meteen ook een thuis :)), leuke zitjes en een goed bed. De kamer was erg sfeervol ook mede door de houten balken. Ja, ik voelde me hier meteen thuis.

Bourgondisch genieten

Wat we hebben gedaan? Genoten als Bourgondiërs. We lunchten op het Vrijthof, dronken een drankje op het Onze Lieve Vrouwe plein en dineerden ‘s avonds weer op het Vrijthof. Na een avond stadswandeling, genoten we nog van een drankje bij de Gouverneur en de volgende dag genoten we van een echte Limburgse vlaai bij de Bisschopsmolen.

Limburgse vlaai Bisschopsmolen - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

De bruisende vibe in deze stad had me in zijn greep, maar helaas deed het weer niet echt mee. We besloten in de middag richting Valkenburg te gaan en daarna werd het weer alsmaar slechter, dat we besloten om naar huis te gaan maar…wat hebben we genoten van Maastricht en ik kan bijna niet wachten om weer twee daagjes van deze gezellige en bruisende stad te genieten.

Lunchen in Maastricht - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Terras Maastricht - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Vrijthof - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Maastricht by Night - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Ontbijt hotel Monastere - Genieten van het bourgondische leven in Maastricht

Ben jij weleens in Maastricht geweest?

12 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: